Dakar-rali

Éreztem, hogy lassúak voltunk - Szalay Balázs

Szalay Balázs elmondta, a céljuk most az, hogy a Mokka minimum olyan gyors legyen, mint a korábbi terepjáró, az Antara.

Szalayék lassúak voltak

A Szalay Balázs, Bunkóczi László kettős a 24. helyen végzett a világ legnehezebb, Perut, Chilét és Argentínát átszelő tereprali-viadalán, a Dakar-ralin. Bár előzetesen a tizedik helyet lőtte be célul a páros, azért így sem csalódtak.

„Természetesen ez a Dakar is nagyon kemény volt, de már kezdek hozzáedződni, öt-hat órát mindennap tudtam aludni. Ez elég is volt. Ezzel a technikai és szervizháttérrel már nemigen volt olyan nap, hogy ne tudtuk volna magunkat kipihenni. Rengeteg problémánk volt a kormányszervóval, órákat veszítettünk emiatt az összetettben - mondta Szalay Balázs a Magyar Hírlapnak. - Kiszámoltuk, mi lett volna, ha jól működik ez a szerkezet. Akkor nagyjából a tizenkettedik hely környékén zártunk volna. Ebből is látszik, mennyire sokat számít a technika ebben a sportágban.”

A legeredményesebb magyar páros ezen a viadalon új autóval indult. Az Opel Mokkának ez volt az első megmérettetése versenykörülmények között.

„Ez az évünk most rá fog menni a fejlesztésre és arra, hogy minél jobban összeszokjunk az autóval. Éreztem, hogy lassúak voltunk, ennél több kell ahhoz, hogy tartsuk a lépést a legnagyobbakkal. Az előző autónk, az Opel Antara jóval erősebb volt. A célunk most az, hogy a Mokka minimum olyan gyors legyen, mint a korábbi terepjáró” - mondta Szalay Balázs.