NBA

Egyszemélyes hadsereg verte el a tavalyelőtti bajnokot

Minden bizonnyal jó sokáig emlékezetes marad Kevin Durant számára az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) pénteki játéknapja, hiszen a Thunder fiatal titánja 52 ponttal karriercsúcsot döntött. Hab a tortán, hogy ennek köszönhetően az Oklahoma City is legyőzte a Dallast, igaz, csak hosszabbításban.

Kevin Durant

Dallas-Oklahoma City
114-117 (h.u.)

Felejthetetlen mérkőzést hozott a nap rangadója, hiszen a Dallas és az Oklahoma City nem akármilyen mérkőzést vívott egymással. A meccs nagy részét irányító Thunder ugyanis kilencpontos előnyt épített fel az utolsó játékrészre, amelyet azonban 2.3 tized másodperccel a vége előtt O.J. Mayo révén sikerült eltűntetnie a Dallasnak. Ennek köszönhetően jöhetett a hosszabbítás, amely szintén a végletekig kiélezett volt, Kevin Durant 2.8 másodperccel a vége előtt győztes triplát dobott, amire Vince Carter már nem tudott válaszolni a félpályáról.

Nagy nap volt a pénteki Kevin Durant számára, és nem csak a győzelmet érő triplája miatt, hanem amiatt is, mert 52 dobott pontjával karriercsúcsot döntött. Durant nem mindennapi teljesítményéhez az is hozzátartozik, hogy 21-ből 21 büntetőt értékesített.

Indiana-Houston
105-95

Sokkoló magabiztossággal indította a Houston elleni találkozót a Pacers, amely egy negyedet követően már 31-18-ra vezetett a Houston ellen, ez pedig leginkább Paul George-nak volt köszönhető, aki az első játékrészben 18 pontot tett a közösbe. Bár a Houston többször is visszakapaszkodott a meccsbe, végül James Hardenék sima vereséget szenvedtek.

A meccs embere a korábban már említett Paul George volt, aki 31 ponttal terhelte a Rakéták gyűrűjét, míg a másik oldalon leginkább Ömer Asik villogott, a török center 22 ponttal és 12 lepattanóval zárt.

Boston-Chicago
99-100 (h.u.)

Nem csak a Dallas és a Thunder összecsapása volt thrillerbe illő, hanem a Celticsé és a Bullsé is. Történt ugyanis, hogy a vendégek félidőre már öt ponttal vezettek, amelyet sikerült megtartaniuk a záró játékrészre, ott azonban új erőre kapott a Boston, és végül sikerült megfordítani a meccset, hogy aztán Kirk Hinrich menthesse hosszabbításra az összecsapást. Ha pedig a Bulls kiharcolta a hosszabbítást, akkor meg is nyerte azt, méghozzá Marco Belinelli három másodperccel a vége előtt értékesített kétpontosával.

Elnézve a statisztikai adatlapot, jól látszik, hogy Carlos Boozer óriásit játszott pénteken, hiszen 19 pontja mellé 20 lepattanót is összeszedett. A másik oldalon a kipontozódó Rajon Rondo 30 ponttal és 7 gólpasszal fejezte be a találkozót.

Brooklyn-Atlanta
94-89

Visszavágott néhány nappal elszenvedett vereségéért a Brooklyn Nets, hiszen hazai pályán Deron Williamsék – ha nem is túl könnyedén – legyőzték az Atlantát. Ez a találkozó olyannyira kiélezett volt, hogy az első három negyed végén mindannyiszor döntetlent mutatott az eredményjelző, hogy aztán a végjátékban a maga javára fordíthassa a meccset a Nets.

Jeff Teague ismét villogott a Brooklyn ellen, hiszen 21 pontot és 10 gólpasszt ért el, ez azonban pénteken kevés volt az üdvösséghez, míg a másik oldalon Deron Williams 24 pontot tett a közösbe.

Memphis-Sacramento
85-69

Zach Randolph hiánya ide vagy oda, három vesztes meccs után a Memphis durván megalázta a Sacramentót. Rudy Gayék gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak, hiszen félidőben már 12 ponttal vezettek, azonban nem is ezt, hanem inkább a csapat kiváló védekezését érdemes kiemelni, ugyanis a Kings 85 mezőnykísérletéből mindössze 29 sikerült.

A Grizzlies teljes kezdője legalább kétszámjegyű eredményt ért el, közülük is kiemelkedett Mike Conley, aki 19 egységgel járult hozzá a Sacramento legyőzéséhez. A vendégeknél igazán csak DeMarcus Cousins hozta a tőle elvárhatót, ő 22 ponttal és 12 lepattanóval zárta az összecsapást.

Denver-Washington
108-112

Denverben nyerni, nos, idén az nem sikerült sokaknak, na de hogy pont a Washington hajtsa végre ezt a bravúrt? Igen! Mindezt ráadásul nem is akárhogy… A Denver ugyanis hétpontos előnyt épített fel a hajrára, a fővárosiak azonban 32-21-re nyerték az utolsó etapot, így a mérkőzést is.

A Varázslók fiataljai kiválóan teljesítettek, Bradley Beal 23 ponttal, míg John Wall a kispadról beállva 14 ponttal és 12 lepattanóval zárt. A meccs legeredményesebb játékosa Ty Lawson volt 29 egységgel.

NBA
Alapszakasz, 77. játéknap
Boston-Chicago 99-100 (h.u.)
Indiana-Houston 105-95
Orlando-Charlotte 100-106
Philadelphia-Toronto 108-101 (h.u.)
Brooklyn-Atlanta 94-89
Memphis-Sacramento 86-69
San Antonio-Golden State 95-88
Denver-Washington 108-112
Dallas-Oklahoma City 114-117 (h.u.)