NBA

A Miami nyerte a csillagok háborúját

Csütörtökön négy mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza, a legnagyobb figyelemmel kísért találkozó pedig a csillagok háborúja, azaz a Lakers-Heat volt, amelyet utóbbi nyert.

LeBron James

Los Angeles Lakers-Miami
90-99

Nem hozott túl sok pontot a nap mérkőzése, izgalmat viszont annál is többet. Egy félidőn át ugyanis nagyon jól tartotta magát a Lakers, amely azonban bennragadt az öltözőben a nagyszünet után, és a kulcsfontosságú harmadik negyedet 29:20-ra bukta el, ami végül sorsdöntőnek bizonyult.

A szerdán Kobe Bryant rekordját megdöntő LeBron James 39 ponttal zárta a mérkőzést, csapattársa, Dwyane Wade pedig 27-tel. A Lakers korábban már említett veterán védője 22 egységet tett a közösbe, Dwight Howard pedig 13 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Detroit-New York
87-102

Különleges mérkőzéssel kezdődött a játéknap, mivel a Detroit és a New York összecsapását Londonban játszották le, azonban az európai közönség nem kapott sok izgalmat a pénzéért cserébe. Mindezt leginkább azért mondhatjuk, mivel a Knicks gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, hiszen már egy negyed után 12 ponttal vezettek Anthonyék, ez az előny pedig a találkozó során egy percig sem forgott veszélyben.

A meccs legjobbja természetesen a már említett Carmelo Anthony volt 26 egységgel, de nem árt megemlíteni azt sem, hogy a Knicks cseréi, egészen pontosan Smith, Novak és Stoudemire összesen 46 pontot tettek a közösbe. A „hazaiak” legjobbja Will Bynum volt 22 egységgel.

Minnesota-Los Angeles Clippers
77-90

A Minnesotának nem maradt más csütörtökön, mint a tisztes helytállás a Chris Pault továbbra is nélkülöző Clippers ellen. Mondjuk mindezt azért, mert a vendégek többször is elhúztak vetélytársuktól, azonban a Farkasok valahogy mindig visszakapaszkodtak a meccsbe, viszont a hajrában már képtelenek voltak lépést tartani Blake Griffinékkel. További problémát jelent ráadásul a Minnesota számára, hogy mind Nikola Pekovics, mind Alexey Shved az öltözőben kötött ki a találkozó során, sérülés miatt pedig egyikük sem térhetett vissza.

Ezen a találkozón Jamal Crawford játszott a legeredményesebben, aki 22 pontot ért el, de nem sokkal maradt el tőle csapattársa, Blake Griffin sem, akinek a neve mellé 20 pontot jegyezhettek fel a statisztikusok. A másik oldalon Luke Ridnour bizonyult húzóembernek, ő 21 egységet termelt.

Phoenix-Milwaukee
94-98

Hiába kezdett sokkal jobban a Milwaukee gárdája, a Suns villogott a középső negyedekben, így a vendégeknek hatalmas hajrára volt szüksége, hogy begyűjtsék a győzelmet. Ez végül meg is történt, hiszen Monta Ellis vezérletével  28-19-re nyerték a vendégek a záró negyedet, ezzel a mérkőzést is.

A már említett Monta Ellis gyakorlatilag a meccs embere volt, hiszen 24 pontot szerzett, de mindenképpen érdemes még kiemelni Larry Sanderst, aki óriási dupla-duplát, 19 pontot és 15 lepattanót tudott felmutatni.

NBA
Alapszakasz, 76. játéknap
Detroit-New York 87-102
Minnesota-Los Angeles Clippers 77-90
Phoenix-Milwaukee 94-98
Los Angeles Lakers-Miami 90-99