Forma-1

Lewis Hamilton idén nyerni fog - Martin Brundle

Martin Brundle szerint Lewis Hamilton képes lesz futamgyőzelmet szerezni a Mercedes GP-vel a 2013-as szezonban.

Hamilton kockázatosat lépett

Mint ismert, a brit pilóta hat év után szakított a McLaren istállóval, ahol 2008-ban világbajnoki címet szerzett. A Mercedes GP azonban jelenleg messze van attól, hogy Hamilton a bajnoki címért harcoljon, ha figyelembe vesszük azt, hogy 2012-ben a McLaren hét futamgyőzelme mellett a Mercedes GP csak egyetlen győzelmet tudott felmutatni. Hamilton honfitársa, Martin Brundle úgy véli, Hamiltonnak összejön a futamgyőzelem.

„Lewis merész lépésre szánta el magát, de a Mercedes sokkal jobb lesz 2013-ban, és nem lennék meglepve, ha látnánk őt futamot nyerni - jegyezte meg Brundle az autosport.com-nak. - Az lepne meg, ha egyetlen egy futamot sem nyerne 2013-ban. Lewisnak megvan a tempója, és ha a Mercedes képes ezt kihasználni, és ehhez a tempóhoz egy autót is ad, akkor ő negyed másodpercet is ki tud autózni körönként.”

Brundle azt is elmondta, Hamilton helyében nem biztos, hogy így döntött volna.

"Én azt tanácsoltam volna neki, hogy rendben van, rövid távú szerződést kössünk a McLarennel, és majd meglátjuk, hogy mi a helyzet odakint, ki merre mozog. De ezt csak az idő fogja megmondani. Nem szeretnék találgatni, inkább szeretem megvárni azt, hogy mi történik” - tette hozzá a McLaren egykori pilótája.