NBA

Ennyire elfáradt a Clippers?

12 mérkőzéssel folytatódott szerdán az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), meglepetésekben, izgalmakban pedig ezúttal sem volt hiány. A Los Angeles Clippers egy nappal azután hogy véget ért 17 mérkőzésből álló győzelmi sorozata, ismét kikapott, ezúttal a Golden State Warriors otthonában.

Blake Griffin

Golden State-Los Angeles Clippers
116-94

Egy nappal azt követően, hogy a Clippers sorozata véget ért, Chris Paulék ismét pályára léptek, méghozzá a Golden State Warriors otthonában. Nagy köszönet ebben a fellépésben sem volt, ugyanis a hazaiak esélyt sem adtak Chris Pauléknak, és minden játékrészt, ezzel a meccset is magabiztosan megnyerték. Vajon a nagy menetelésben ennyire elfáradtak volna a vendégek?

Ezen a találkozón számtalan kiváló egyéni teljesítményt láthattunk, Stephen Curry például 31 pontot szerzett, míg David Lee 24 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát ért el. A másik oldalon a hátvédek alkottak nagyot, Jamal Crawford 24, Chris Paul pedig 23 egységgel terhelte a Warriors gyűrűjét.

Miami-Dallas
119-110 (h.u.)

Láthatóan nagy lökést adott a keddi, washingtoni siker a Dallasnak, amely ezúttal a Miamit kényszerítette hosszabbításra. A tavalyelőtti finálé visszavágóján a vendégek meglepetésre hamar nyolc pontos előnybe kerültek, amelyet félidőre majdnem le is dolgozott a címvédő. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a felek, a végjátékban pedig Dirk Nowitzki egyenlített, amelyre a Heatnek már nem volt válasza. A hosszabbításban aztán kijött a két fél közötti tudásbeli különbség, és a Miami nagyon simán nyert.

Kiemelkedő egyéni teljesítményekben itt sem volt hiány, LeBron James például mindössze egy gólpasszal maradt el a tripla-duplától, 32 pontot szerzett. A másik oldalon O.J. Mayo hosszú szenvedés után ismét magára talált, 30 egységgel járult hozzá a dallasiak eredményéhez.

Boston-Memphis
83-93

Valami nagyon nincsen rendben a Keltáknál, mivel immáron három mérkőzéssel van 50% alatt a csapat, köszönhetően a Memphis elleni vereségnek. Ami talán még elszomorítóbb, hogy a hazaiak csupán 12 percen keresztül tudták tartani magukat, a két középső negyedet ugyanis 17 egységgel bukták el, ami a záró etapban ledolgozhatatlannak bizonyult.

A meggy legeredményesebb játékosa furcsa módon Mike Conley volt 23 ponttal, míg a Celticsnél egyedül Paul Pierce hozta a tőle elvárhatót, ő 17 egységet könyvelhetett el.

Oklahoma City-Brooklyn
93-110

Nagy meglepetésre az Oklahoma City is vereséget szenvedett, méghozzá hazai pályán a Brooklyntól. Furcsa módon Deron Williamsék esélyt sem adtak a hazaiaknak, hiszen félidőben már 16-tal vezettek. Bár ezt a hátrányt a Thunder egész szépen lefaragta a harmadik etapban, a hajrára elfogyott Duranték ereje, és végül nagy pofonba szaladtak bele.

A Thunder két sztárja, Kevin Durant és Russel Westbrook hozta a tőlük elvárhatót, előbbi 27, utóbbi 26 pontot dobott, de a többiek jócskán elmaradtak az elvárásoktól. A vendégeknél Joe Johnson parádésan játszott, 33 pontot ért el, de Brook Lopez sem maradt el tőle sokkal, az ő neve mellé 25 egységet jegyezhettek fel a statisztikusok.

Milwaukee-San Antonio
110-117

Habár nem is olyan régen óriást ejtettek Milwaukee fiai, ezúttal nem jött össze a bravúr, hiszen a Spurs győzelemmel távozott a városból. Ami talán ennél is elszomorítóbb lehetett a hazaiak számára, maga a tény, hogy már félidőben eldőlt a meccs, akkor ugyanis már 17-tel mentek a vendégek. Ennek köszönhetően az is belefért, hogy a nagyszünet után ne koncentráljon annyira a Spurs, de még így is bőven megnyerték a meccset.

A hazaiak hátvédpárja ezúttal is nagyot játszott, Brandon Jennigs 31, Monta Ellis pedig 18 pontot szerzett, de érdemes még kiemelni a kispadról beálló újoncot, John Hensont is, aki 20 pontja mellé 9 lepattanót is begyűjtött. A másik oldalon Tim Duncannek volt nagy meccse, ő 28 pontot, 13 lepattanót és 6 gólpasszt jegyezhetett fel.

Phoenix-Philadelphia
95-89

Rendkívül hullámzó mérkőzést hozott a Suns-Sixers összecsapás, ahol a hazaiak kétszer is nagy előnybe kerültek, és bár a Philadelphia először még vissza tudott jönni a meccsbe, a harmadik negyedbeli 27-17-re már nem tudtak válaszolni Turnerék.

A dologban csak az a furcsa, hogy a Sixers fiatal csillaga, Jrue Holiday 16 ponttal, 10-10 lepattanóval és assziszttal tripla-duplát ért el, a sikerhez azonban ez sem volt elég. Ez elsősorban Goran Dragicnak, valamint Luis Scolának köszönhető, előbbi ugyanis 20, utóbbi pedig 21 pontot tett a közösbe.

A játéknap többi mérkőzése is tartogatott érdekességeket, a Torontó például csúnyán kitömte a Portlandet, míg az Indiana hozta a kötelezőt a Washington ellen. Keleten két városban is volt miért izgulni a végjátékban a hazai drukkereknek, azonban mind Orlandóban, mind Clevelandben a vendégek voltak azok, akik jobban hajráztak. A Houston továbbra is ponterős játékot mutat be, ennek kárát most leginkább a New Orleans látta, a Minnesotának pedig nem sikerült a bravúr Salt Lake Cityben.

NBA
Alapszakasz, 61. játéknap
Cleveland-Sacramento 94-97
Indiana-Washington 89-81
Orlando-Chicago 94-96
Toronto-Portland 102-79
Boston-Memphis 83-93
Miami-Dallas 119-109 (h.u.)
Houston-New Orleans 104-92
Milwaukee-San Antonio 110-117
Oklahoma City-Brooklyn 93-110
Phoenix-Philadelphia 95-89
Utah-Minnesota 106-84
Golden State-Losa Angeles Clippers 115-94