NBA

A Clippers már zsinórban tizenhatodik győzelménél jár

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 57. játéknap a Los Angeles Clippers folytatta csodálatos sorozatát, és már zsinórban tizenhatodik sikerét könyvelte el. A Los Angeles Lakers is nyert, Kobe Bryanték ezzel már 50%-os mérleggel dicsekedhetnek.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 114-116

Chris Paulék nem elégednek meg azzal, hogy már így is történelmet írnak, igyekeznek ezt a sorozatot minél inkább elnyújtani. Ezúttal azt is megmutatták, hogy képesek hátrányból fordítva diadalmaskodni. Paul bizonyult vezéregyéniségnek a 19 pontos deficit ledolgozása során, a tavalyi szerzemény 29 ponttal segítette ki csapatát.

"Ez egy nagyszerű győzelem számunkra, mert már szükségünk volt egy igazi kihívásra. Bizonyítanunk kellett nemcsak másoknak, hanem magunknak is, hogy képesek vagyunk szoros meccseket megnyerni, úgy, hogy 19 ponttal le voltunk maradva a harmadik negyedben" - értékelte csapatát Blake Griffin, a Clippers másik ásza.

Ezzel már a Clippers sorozatban tizenhatodik győzelménél jár, ami a jelenlegi leghosszabb széria az NBA-ben, és utoljára a Bostontól tellett hasonlóra, mely 2008 novembere és decembere között 19 mérkőzést abszolvált sikerrel.

Brooklyn Nets - Charlotte Bobcats 97-81

Nem jelentett gondot a Brooklynnak a Charlotte vesszőfutásának meghosszabbítása. Brook Lopezék zsinórban tizenhetedik vereségüket mérték a Bobcatsre, mely kezd ismét ahhoz a csapathoz hasonlítani, mely az előző idényben a liga legrosszabb mérlegével zárt. A Brooklynnál bemutatkozott az ideiglenes vezetőedző, P.J. Carlesimo, a lehető legjobb debütálással, Brook Lopez pedig 26 ponttal és 11 lepattanóval jelezte, hogy nincs még veszve a szezon.

San Antonio Spurs - Houston Rockets 122-116

Rangadóhoz hűen kiélezett csatát hozott a San Antonio és a Houston derbije.  Valószínűleg Gregg Popovich tirádájáról lesz emlékezetes ez a mérkőzés, aki a Spurs vezetőedzőjeként rendesen kiosztotta játékosait, de végül a szavai megértő fülekre találtak. Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili végül 84 pontot raktak be a közösbe, ezt a tempót pedig csak James Harden tudta tartani 33-mal. A Spurs végül nyert, sorozatban negyedszer, megszakítva ezzel a Houston ötmeccses győzelmi szériáját.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 104-87

Egyre inkább úgy tűnik, hogy csupán Steve Nashre volt szüksége a Los Angeles Lakersnek, hogy olyan olajozottan működjön a gépezet, mint azt az idény előtt elvárták tőlük a szurkolók. Bryant a negyedik negyedben már parkettre sem lépett, mivel nem volt szükség rá, de így is 27 ponttal zárt. Dwight Howard hozta a szokásos dupla-dupláját, míg Nash kiosztott tíz asszisztot. A Lakers 50%-on áll ismét, és ha kitart a lendület, akkor a napokban végre pozitív irányban mozdulhatnak el ebből a helyzetből.

A játéknap további mérkőzésein a Denver alaposan megcsúfította Dirk Nowitzki visszatérését, 21 ponttal verték idegenben a Dallast. A címvédő meglepetésre kikapott Detroitban, míg a Sacramento a New Yorkot verte hazai pályán. A Washington, az Indiana és a Golden State szintén otthon diadalmaskodott, miközben az Atlanta és a Toronto idegenben vívta ki sikerét.

NBA
57. játéknap
Washington Wizards - Orlando Magic 105-97
Indiana Pacers - Phoenix Suns 97-91
Brooklyn Nets - Charlotte Bobcats 97-81
Detroit Pistons - Miami Dolphins 109-99
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 94-102
New Orleans Hornets - Toronto Raptors 97-104 h.u.
San Antonio Spurs - Houston Rockets 122-116
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 85-106
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 114-116
Sacramento Kings - New York Knicks 106-105
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 104-87
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 96-89