NBA

Egy félidőre volt jó a Jazz a címvédő ellen

Szombaton került sor az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) 52. játéknapjára, amely összesen kilenc találkozót tartogatott a rajongók számára. A nap egyik legérdekesebb mérkőzését a Utah Jazz és a Miami játszotta egymással, azonban Salt Lake City büszkeségei csak egy félidőre voltak jók keleten.

Al Jefferson

Miami-Utah
105-89

Habár a Utah Jazz idegenben általában nem remekel, a Chris Bosh nélkül felálló címvédő mégis kellemetlen ellenfélre számíthatott a vendégcsapat személyében. A találkozó ennek megfelelően indult, hiszen a Jazz szorosan tapadt a Heatre, félidőben pedig még csak négy pont volt Jeffersonék hátránya. A nagyszünet után aztán bekezdtek a hazaiak, néhány perc leforgása alatt már húsz pont volt a Miami előnye, amelyen aztán képtelen volt ledolgozni a Jazz.

Chris Bosh távollétében elsősorban a 30 pontot gyűjtő LeBron James, valamint a 21 egységig jutó Dwyane Wade remekeltek, míg a vendégeknél Marvin Williams volt a legeredményesebb, ő 16 pontot tett a közösbe.

Atlanta-Chicago
92-75

A nap legnagyobb keleti rangadóján csúnyán megruházták a Chicagót, hiszen a Bulls 17 pontos vereséget szenvedett Atlantában. Mindezt ráadásul úgy, hogy egy negyed után még a vendégek álltak jobban, de a középső két játékrészt összesen 28 ponttal nyerte meg a Hawks, innentől kezdve pedig nem lehetett kérdéses a győztes kiléte.

A meccs embere az az Al Horford volt, aki 20 pontot és 10 lepattanót gyűjtött, a vendégeknél viszont a legtöbben csúnyán leszerepeltek, Luol Deng 11 ponttal mondhatja el magáról, hogy csapata legeredményesebb játékosa volt.

Houston-Memphis
121-96

Nem csak keleten, hanem nyugaton is sor került egy nagy rangadóra, amely szintén rendkívül simára sikerült. A Houston furcsa módon nagyon simán felőrölte a Memphis védelmét, félidőben már tíz, a harmadik szünet után pedig már 16 ponttal vezettek a hazaiak.

A nem mindennapi sikerben hatalmas szerepe volt a 31 pontig jutó James Hardennek, azonban rajta kívül még további hat játékos ért el kétszámjegyű eredményt. A másik oldalon Mike Conley volt a legjobb, ő 16 egységet termelt.

Milwaukee-Cleveland
82-94

Hasonlóan a Houstonhoz, a Cleveland is meglepetést okozott azzal, hogy idegenben legyőzte a Milwaukee együttesét. Mindezt ráadásul rendkívül érdekes körülmények között, hiszen a Cavs nagyon simán nyert, ráadásul úgy, hogy Kyrie Irving mindössze 15 pontot gyűjtött. A kiváló csapategység azonban látszott az ohiói fiatalokon, hiszen a csapatból összesen hat játékos ért el kétszámjegyű eredményt. A másik oldalon egyedül Monta Ellis nyújtott értékelhető teljesítményt, ő azonban rögtön 37 pontig jutott.

Portland-Phoenix
96-93

Újabb győzelmet aratott a Portland együttese, ezúttal hazai pályán, méghozzá a nyugati rivális, Phoenix Suns gárdája ellen. A nap egyik legszorosabb találkozóján félidőben még nagy hátrányban voltak a hazaiak, azonban Lillardék a nagyszünet után talpra tudtak állni, és bár a Suns a végjátékban kétszer is egyenlíthetett volna, ez mégsem jött össze, így a Blazers-drukkerek örülhettek.

Már-már szokásos módon ezúttal is Damian Lillard tolta leginkább a hazaiak szekerét, az újonc irányító 25 pontot és hét gólpasszt jegyezhetett fel, míg a másik oldalon elsősorban Marcin Gortat villogott, a center 18 egységet tett a közösbe.

Golden State-Los Angeles Lakers
115-118 (h.u)

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy Steve Nash visszatérésébe alaposan belerondít a Golden State Warriors, azonban mégsem így történt. Habár a hazaiak 13 pontos előnnyel vághattak neki a záró játékrésznek, Kobe Bryanték nagyon megemberelték magukat a hajrára, és a 34-21-re megnyert etappal remire mentették a meccset. Ezt követően a lélektani előny egyértelműen a Lakersé volt, amely a ráadásban rajt-cél győzelmet aratott.

A meccs legjobbja ezúttal a szokatlan módon személyi-gondokkal küzdő Kobe Bryant volt 34 egységgel, míg a másik oldalon Stephen Curry és David Lee is egyaránt 20-20 egységig jutott.

A játéknap további mérkőzései meglehetősen simán alakultak, a Detroit és a Denver könnyedén nyert a gyengébb keleti együttesekkel szemben, míg az Indiana kissé megszenvedett a sikerért a New Orleans otthonában.

NBA
Alapszakasz, 52. játéknap
Washington-Detroit 87-96
Atlanta-Chicago 92-75
Miami-Utah 105-89
New Orleans-Indiana 75-81
Houston-Memphis 121-96
Milwaukee-Cleveland 82-94
Denver-Charlotte 110-88
Portland-Phoenix 96-93
Golden State-Los Angeles Lakers 115-118 (h.u.)