NBA

Kobe Bryant újabb hatalmas rekordot döntött

Maratoni, 11 mérkőzésből álló játéknapra került sor szerdán az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), amely arról marad majd emlékezetes, hogy Kobe Bryant lett a legfiatalabb játékos, aki átlépte a 30.000 pontos határt karrierje során.

Kobe Bryant

New Orleans-Los Angeles Lakers
87-103

Ha ránézünk a végeredményre, azt gondolhatnánk, hogy ez a mérkőzés sétagalopp volt a Lakers számára, de bármily furcsa is, nem így történt. Félidőben ugyanis még egy ponttal vezetett a Hornets, majd a harmadik játékrész volt az, amely eldöntötte a mérkőzés sorsát, hiszen azt 30-16-ra nyerte a Lakers.

A mérkőzés viszont leginkább arról marad majd emlékezetes, hogy Kobe Bryant már az első félidőben megszerezte karrierje 30000. pontját, így ő lett az NBA történetének legfiatalabb játékosa, aki átlépte ezt a határt (mindössze négyen tették ezt meg korábban). A sors fura fintora, hogy mindez éppen az őt draftoló Hornets ellen történt meg.

Bryant 29 pontjával csapata legjobbja volt, de a mezőny legeredményesebb játékosa mégis a hazaiaktól került ki, Ryan Anderson személyében, aki 31 pontot tett a közösbe, és csak egy lepattanóval maradt el a dupla-duplától.

Charlotte-New York
98-100

A Hornetsszel ellentétben a Bobcats már rendesen megrángatta az oroszlán bajszát, hiszen Kemba Walkerék egy rendkívül kiélezett meccset vívtak a Knicksszel. A csapatok szinte végig fej-fej mellett haladtak, és végül fél másodperccel a vége előtt J.R. Smith kosara döntött a vendégek javára.

A mérkőzés természetesen kiváló egyéni teljesítményeket hozott, Tyson Chandler például 18 pontot és 17 lepattanót ért el, Carmelo Anthony pedig 23 pontot jegyzett. A hazaiaknál Kemba Walker és a sérüléséből nem rég visszatérő Gerald Henderson voltak a legeredményesebbek, ketten összesen 43 pontot könyvelhettek el.

Cleveland-Chicago
85-95

Lassan araszol előre a Bulls is, Luol Dengéknek ezúttal Clevelandben sikerült nyerniük, ráadásul a megszokottnál valamivel simábban. A vendégek már az első negyedben nagy csapást mértek a Cavsre, ugyanis 27-11-re nyerték a játékrészt, innentől kezdve pedig ügyesen bánt a Bulls az előnyével, amely elég volt a sikerhez.

A mezőny legjobbja furcsa módon a Bulls védője, Marco Belinelli volt, aki 23 pontot szerzett, de a vendégek minden kezdője átlépte a tízpontos határt. A hazaiaknál nem láthattunk igazán kiemelkedő egyéni teljesítményt, Anderson Varejao azonban 11 ponttal és 15 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Atlanta-Denver
108-104

A nap egyik legnagyobb rangadója az Atlanta-Denver összecsapás volt, ahol végül a hazaiak nyertek. A rendkívül látványos mérkőzésen szinte végig fej-fej mellett haladtak az együttesek, bő másfél perccel a vége előtt még döntetlenre állt a találkozó, de a hajrát jóval jobban bírta a Hawks.

A hazaiak legjobbja ezúttal a center, Al Horford volt 25 ponttal és 12 lepattanóval, míg a vendégeknél Ty Lawson 32 pontja is kevés volt a sikerhez.

San Antonio-Milwaukee
110-99

Habár egy félidőn át aludt a Spurs, Tony Parkerék végül simán hozták a Bucks elleni hazai mérkőzésüket. A nagyszünetben már hat ponttal vezettek a vendégek, de a második félidőt összesítésben 58-41-re nyerte a hazai gárda, így kétség sem férhetett a győztes kilétéhez.

A Sarkantyúsok hátvédpárja, Tony Parker és Gary Neal egyaránt 22 pontot értek el, míg a vendégek legjobbja Monta Ellis volt 21 egységgel.

Los Angeles Clippers-Dallas
112-90

Óriási verést kapott a Dallas Los Angelesben, hiszen a Mavs 22 ponttal kapott ki a Clipperstől. Mindezt ráadásul úgy, hogy a vendégeknek gyakorlatilag egy percig sem volt esélyük, miután az első negyedet követően 11, a nagyszünetben pedig már 18 pontos hátrányban voltak.

Ezen az estén Blake Griffin és Jamal Crawford bizonyult döntő faktornak, előbbi 19 ponttal és 13 lepattanóval vaskos dupla-duplát könyvelhetett el, utóbbi pedig 20 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez a kispadról.

A játéknap további mérkőzésein elsőként az Indiana verte a Portland gárdáját, majd a Golden State folytatta menetelését Detroitban. A Minnesota továbbra is hullámzóan teljesít, a Wolves ezúttal Bostonban kapott ki. A Magicnek nem jött össze a bravúr Salt Lake Cityben, ugyanez elmondható a Raptorsról is, amely Sacramentóban kapott ki pontgazdag mérkőzésen.

NBA
Alapszakasz, 35. játéknap
Charlotte-New York 98-100
Indiana-Portland 99-92
Boston-Minnesota 104-94
Detroit-Golden State 97-104
Atlanta-Denver 108-104
Cleveland-Chicago 85-95
New Orleans-Los Angeles Lakers 87-103
San Antonio-Milwaukee 110-99
Utah-Orlando 87-81
Sacramento-Toronto 107-100
Los Angeles Clippers-Dallas 112-90