Autosport

Michelisz Norbert 6 millió forintot kapott a BMW-től

Michelisz 3. helyen végzett a BMW Sports Trophyban, amelyet a legjobb, BMW-vel versenyző nem-gyári támogatású pilótáknak osztanak ki minden évben.

Michelisz Norbert nagy sikert ért el az idei évben

A túraautó-világbajnokság (WTCC) privát értékelését megnyerő pilóta két díjat is átvehetett a hét végén. Zengő Zoltán csapatfőnök idehaza az MNASZ gyorsasági autós szakágának év végi díjátadó estjén vette át a pilóta nevében az év versenyzőjének, valamint csapata képviseletében az év csapatának kijáró serleget, addig Michelisz a németországi Münchenben vette át a BMW gyár rendkívül megtisztelő kitüntetését, mivel idén a 3. helyen végzett a BMW Sports Trophyban, amelyet a legjobb, BMW-vel versenyző nem-gyári támogatású pilótáknak osztanak ki minden évben.

"Mindig megtisztelő, ha elismerik a teljesítményem - mondta Michelisz Norbert a Blikknek. -  Nagyon büszke vagyok erre a kitüntetésre és arra is, hogy egymás után már másodszor kaptam meg. A gyorsasági szakágban pedig egymás után ötödjére lettem első."

Michelisz elmondta, nem számított rá, hogy a BMW-nél is díjat kap.

"Meglepődtem, hiszen a márkának összesen kétszázötven nem gyári támogatású versenyzője vesz részt a nemzetközi sorozatokban. Fantasztikus, hogy ebből a nagy családból én lettem a szezonban a harmadik legeredményesebb. Németországi gálán vehettem át a díjat, és az ezzel járó mintegy 6 millió forintnak megfelelő összeget" - jegyezte meg a Zengő Motorsport versenyzője.