NBA

Cseréivel állt ki a Spurs, majd kikapott, sőt, büntetésre is számíthat

Csütörtökön két mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), azonban a botrány még így sem maradt el. A San Antonio Spurs ugyanis komoly szankciókra számíthat, amiért legjobbjai nélkül állt ki az országosan közvetített Miami Heat elleni találkozóra.

Greg Popovich

Miami-San Antonio
105-100

Azok után, hogy szerdán tömegverekedés tört ki a Boston és a Brooklyn játékosai között, csütörtökön újabb botrány borzolta a kedélyeket az NBA-ben. Az ok ezúttal jóval egyszerűbb volt: a San Antonio Spurs cseréivel utazott Miamiba az egyébként országosan közvetített mérkőzésre, amely kiverte a biztosítékot David Sternnél, aki szerint komoly szankciókra számíthat a San Antonio: „Elnézést kérek az NBA-rajongóktól, elfogadhatatlan döntést hozott a Spurs, amely így komoly szankciókra számíthat.”

Az igazi érdekesség azonban csak ezután következett, ugyanis a Heat alig tudta legyőzni a Spurs-tarcsit. Igaz, hogy a hazaiak félidőben három ponttal vezettek, azonban a záró játékrészre már ugyanekkora Spurs-előnnyel készülhettek a felek. A hajrát viszont jóval jobban bírta a címvédő, az utolsó bő két percben ugyanis pontot sem tudtak szerezni a vendégek.

A hazaiaknál ezen az estén négy kiemelkedő teljesítményt láthattunk, a legeredményesebb természetesen ezúttal is LeBron James volt 23 egységgel, de nem sokkal maradt el tőle Ray Allen sem. A vendégeknél Gary Neal volt a legjobb 20 ponttal, de Tiago Splitter 18 egységével és 9 lepattanójával nem sokkal maradt el a dupla-duplától.

Golden State-Denver
106-105

A csütörtöki második mérkőzés is sok izgalmat tartogatott, hiszen a nyugati rangadón csak egy ponttal tudott nyerni a Golden State. Ami azonban ennél is megdöbbentőbb, az nem más, mint a mérkőzés nyújtotta hullámvasút. Az első játékrész után öt ponttal a Warriors vezetett, míg félidőben már a Nuggets volt kilencpontos előnyben, a záró játékrészt pedig 28-19-re nyerték a hazaiak, ráadásul úgy, hogy bő három másodperccel a vége előtt Andre Iguodala három büntetőjéből csak kettőt értékesített.

A meccs legjobbja David Lee volt 31 pontjával, de a hazaiaknál Klay Thompson és Stephen Curry is legalább 20 egységet könyvelhetett el. A vendégek szekerét Andre Iguodala (22 pont) és Danilo Gallinari (20 pont) tolta, ám előbbi teljesítménye mit sem ér a sorsdöntő büntető elhibázása miatt.

NBA
Alapszakasz, 29. játéknap
Miami-San Antonio 105-100
Golden State-Denver 106-105