Spanyol foci

Iniesta meg akarja menteni nevelőegyesületét

Andrés Iniesta, az FC Barcelona Európa- és világbajnok középpályása nyílt levelet írt nevelőegyesülete, a harmadosztályban szereplő Albacete megmentése érdekében.

Iniesta meg akarja menteni nevelőegyesületétA 28 éves futballista családjával együtt fő részvényese a klubnak, s mint írta, mindent megtesz azért, hogy megmentsék az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő egyesületet, de a sikerhez további befektetésekre lenne szükség.

"Ezzel a levéllel szeretném bátorítani a klub korábbi játékosait, a szurkolókat, illetve azokat a cégeket, amelyek bármilyen módon kapcsolatban voltak vagy vannak az Albacetével, hogy vegyenek részt a folyamatban, mert segítségükkel megmenthetjük ezt a nagy hagyományokkal rendelkező klubot" - fogalmazott Iniesta.

Az 1991 és 1996, illetve 2003 és 2005 között a Primera Divisiónban is szerepelt Albacete több spanyol egyesülethez hasonlóan a gazdasági válság nyomán került egyre bizonytalanabb anyagi helyzetbe.

Iniesta tízévesen az Albacetében kezdte a pályafutását, majd két esztendővel később szerezte meg jelenlegi együttese, az FC Barcelona.