NBA

Két vereség után a Pistons ellen javított a Knicks

Vasárnap hat mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), hosszú idő után pedig először láthattunk olyat, hogy szinte minden papírforma igazolódott. Többek között nyerni tudott a New York, a Brooklyn, valamint a San Antonio is.

Carmelo Anthony

New York-Detroit
121-100

Sorozatban két vereséget követően a Knicks érthető módon javítani szeretett volna saját közönsége előtt a Pistons ellen. A siker érdekében Anthonyék mindent meg is tettek, félidőben már 64-44-re vezettek, ez a 64 pont a nagyszünet előtt ráadásul éves rekordnak számít a csapatnál. A különbség végül a találkozó végéig kitartott, így a hazaiaknak sikerült javítaniuk, nem mellesleg mi is profitáltunk ebből a találkozóból.

A mezőny legjobbja Carmelo Anthony volt 29 ponttal, de a hazaiaknál érdemes még kiemelni Steve Novak teljesítményét is, aki 18 egységet szerzett úgy, hogy hét triplakísérletéből ötöt is elsüllyesztett. A vendégeknél Brandnon Knighton és Kyle Singleren (előbbi 21, utóbbi 16 pont) kívül csak Charlie Villanuevának ment igazán a játék, aki 17 egységet termelt.

Toronto-San Antonio
106-111 (h.u.)

A nap legszorosabb mérkőzését a San Antonio Spurs torontói látogatása hozta, hiszen mindamellett, hogy félidőben döntetlen állt az eredményjelzőn, a harmadik negyedben csak egy ponttal vezetett a Raptors. Ezt követően a záró játékrészben Jonas Valanciunas büntetői mentették hosszabbításra a meccset, ráadásul túlórából sem volt elég egy, hiszen csak a másodikban tudtak nyerni a vendégek.

Ennyi ráadással nem csoda tehát, hogy kiváló egyéni teljesítményeket láthattunk. A mezőny legjobbja Tony Parker volt 32 ponttal, míg a másik oldalon hárman is legalább 20 pontot értek el (DeRozan, Lowry, Valanciunas).

Brooklyn-Portland
98-85

Ahhoz képest, hogy a vendégeknek hátfájdalmak miatt nélkülözniük kellett legjobbjukat, LaMarcus Aldridge személyében, a Portland kiválóan tartotta magát, hiszen a záró játékrészre 70-70-es állásnál készülhettek a felek. A hajrát végül a sokkal mélyebb kerettel rendelkező Nets bírta jobban, amely végül 13 ponttal nyert.

A mérkőzés után az újonc, Damian Lillard is megosztotta gondolatait Aldridge hiányáról: „A legjobb játékosunk nélkül kellett pályára lépnünk Brooklynban, de így is volt esélyünk. Végül az ellenfél jobban dobott a végén, így behúzta a meccset.

A hazaiaknál Joe Johnson nagyot játszott, hiszen 21 pontot termelt, de hátvédpárja, Deron Williams is jól teljesített, 15 ponttal és 12 gólpasszal dupla-duplát ért el. A vendégek teljes kezdője legalább tíz pontot termelt, közülük a legeredményesebb Wesley Matthews volt 20 egységgel.

Philadelphia-Phoenix
104-101

Szintén szoros meccset hozott a Sixers-Suns párosítás, ahol végül az Oklahoma ellen elszenvedett vereséget követően a hazaiak tudtak nyerni. A meccset egyértelműen a Philadelphia kezdte jobban, amely már a félidőben öt ponttal vezetett, ám a Phoenix végig ott loholt a hazaiak nyakában, amelynek eredményeként Michael Beasley egyenlíthetett volna két másodperccel a vége előtt, azonban a nyáron szerzett játékos kihagyta a ziccert.

A hazaiak irányítója, Jrue Holiday kivételesen jó napot fogott ki, hiszen 33 pontja mellett 13 gólpasszt is kiosztott, míg a vendégek legjobbja a már említett Michael Beasley volt 21 egységgel.

Orlando-Boston
110-116 (h.u.)

Nem volt könnyű dolga a Bostonnak sem a Magic otthonában, hiszen Rajon Rondóék is túlórára kényszerültek. A vendégek már félidőben tízpontos előnyre tettek szert, azonban a nagyszünetet követően mintha bent maradtak volna az öltözőben, hiszen a harmadik játékrészt 34-22-re nyerte a házigazda. A záró negyedben Kevin Garnett duplája eredményezett hosszabbítást, azonban furcsa módon az utolsó szűk másfél percben egyik fél sem tudott betalálni. A hosszabbítás már jóval simább volt, így a Kelták értékes idegenbeli sikert könyvelhettek el.

A hazaiak legjobbja az egyébként kipontozódó Jameer Nelson volt 20 ponttal, míg a vendégeknél a veteránok kiválóan teljesítettek, Kevin Garnett 24, Paul Pierce pedig 23 egységet könyvelhetett el. Rajon Rondo természetesen ezúttal is dupla-duplát szállított, az irányító 15 pontot és 16 gólpasszt könyvelhetett el.

Denver-New Orleans
102-84

A nap legsimább mérkőzése egyértelműen a Denver-New Orleans találkozó volt, ahol az Anthony Davist továbbra is nélkülözni kényszerülő Hornets 18 pontos pofonba szaladt bele. A Nuggets már félidőben tíz ponttal vezetett, így gyakorlatilag borítékolni lehetett, hogy a kissé erőtlennek tűnő vendégek képtelenek lesznek szorossá tenni a meccset, amely végül a harmadik negyedbeli 32-20-nak köszönhetően végleg eldőlt.

A limitált perceknek köszönhetően igazán kimagasló teljesítményt nem láthattunk egyik félnél sem, de Andre Iguodala 23 pontját, valamint Kenneth Faried 14 pontját és 12 lepattanóját mindenképpen érdemes kiemelni.

NBA
Alapszakasz, 25. játéknap
New York-Detroit 121-100
Toronto-San Antonio 106-111 (h.u.)
Brooklyn-Portland 98-85
Philadelphia-Phoenix 104-101
Orlando-Boston 110-116 (h.u.)
Denver-New Orleans 102-84