WTCC

Nagy buli volt, elázott kellőképpen a csapat - Zengő Zoltán

A Zengő Motorsport vezetője elmondta, a technikai háttér kivételével készen állnak arra, hogy abszolút világbajnoki címet szerezzenek.

Zengő Zoltán joggal ünnepeltA magyar autósport történetének eddigi legfényesebb diadalát aratta az elmúlt hétvégén Michelisz Norbert, aki megszerezte a WTCC-sorozat privát világbajnoki címét. A Zengő Motorsport tulajdonosa, Zengő Zoltán a Népszavának beszélt az ünneplésről és a jövőről is.

"Norbi megbetegedett, így nem tudott olyan hévvel ünnepelni, mint ahogy szerette volna - mondta a csapatvezető a lapnak. -  De nagy buli volt, elázott kellőképpen a csapat. Kijött a stressz mindenkiből, hiszen az elmúlt hetek kifejezetten a szerelésekről, a kiesésekről, a számolgatásokról szóltak."

Pepe Oriola nem lesz a tulajdonos kedvence, mivel ő lökte ki az utolsó futamon a magyar pilótát.

"Amit ő tett, hogy úgy lökte ki Norbit mindkét versenyen, hogy közben egymással csatáznak a bajnoki címért, az én olvasatomban minősíthetetlen. Ugyan odajött magyarázkodni a második futam után, de nemcsak minket, hanem a versenybírókat sem hatotta meg, akik ezer euróra meg is büntették. Egy biztos, kell "némi idő", hogy Oriolát az asztalomnál üdvözöljem."

A hírek szerint arra is van esély, hogy Micheliszt egy gyári csapat viszi el, erre azonban Zengő nem lát sok esélyt.

"Ettől nem félek, megvannak a különböző helyzetekre a forgatókönyveink, amit Norbival közösen állítottunk össze. Kétségtelen tény, hogyha az abszolút vb-címet szeretnénk megszerezni, ahhoz gyári, vagy legalább félgyári autóra és annak hátterére lesz szükségünk. Folyamatosan tárgyalunk a 2013-as évről, nagyon sok kérdés nyitott még: váltunk-e autót, megmaradnak-e a szponzoraink? Egy biztos, az eddigi legszebb időszakunk a megszerzett két bajnoki címmel lezárult - Norbi a most megnyert Yokohama Drivers Trophy előtt 2010-ben az Év újonca lett -, és úgy vélem, a technikai háttér kivételével készen állunk, hogy az abszolút világbajnoki címet is megszerezzük" - jelentette ki Zengő Zoltán, aki nem gondolkodik autóváltásban, továbbra is maradna a BMW-nél.