NBA

Kétszeres olasz bajnok edző vezeti a Los Angeles Lakerst

Az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers bejelentése szerint a korábban a Phoenix Sunsnál és a New York Knicksnél is dolgozó Mike D'Antoni lesz a csapat új vezetőedzője.

A pénteken kirúgott Mike Brown lehetséges utódjaként nagy elődjét, Phil Jacksont is emlegették, de végül - a hivatalos bejelentés szerint egyhangúlag - Mike D'Antonira szavazott a Lakers vezetősége.

Mike D'Antoni kosárlabdaedző 2012-ben.

A 61 éves szakember játékosként a mai Sacramento Kings jogelődjében és a San Antonio Spursben fordult meg az NBA-ben, majd Olaszországban fejezte be a karrierjét, ahol edzői pályafutását is megkezdte. Trénerként az amerikai ligában a Denver Nuggetsnél majd a Portlan Trail Blazersnél töltött egy-egy évet, mielőtt a Phoenix Sunshoz került volna, ahol 2003 és 2008 között dolgozott. Ott többek között a már Los Angelesben játszó Steve Nesh is a játékosa volt.

2008 után a New York Knicks volt a munkaadója, amelynél közel négyéves időszaka alatt is csak mérsékelt sikereket ért el. Végül 2012 márciusában távozott, miután a csonka előző szezonban is csak szenvedett a csapata. Eddigi legjobb eredménye két főcsoportdöntős szereplés a Phoenix-szel, illetve két olasz bajnoki cím, amelyeket a Benetton Trevisóval szerzett.