WTCC

Nagyon megszerettem a BMW-t - Michelisz Norbert

Michelisz Norbert elmondta, nagy valószínűséggel a Zengő Motorsportnál továbbra is maradnak a BMW-nél jövőre.

Michelisz Norbert jól érzi magát a Zengő Motorsportnál

Már csak egy futam, a jövő heti Makaói Nagydíj van hátra az idei túra­autó-világbajnokságból (WTCC). A mezőny magyar szereplőjének, Michelisz Norbertnek a célja, hogy megőrizze első helyét a privát versenyzők között.

"Az év elején általában három célt tűzünk ki magunk elé - mondta a Magyar Hírlapnak Michelisz Norbert. - Az első, hogy legyen futamgyőzelmünk, a második, hogy legyenek még dobogós helyezéseink, a harmadik pedig az, hogy az előző évnél jobban szerepeljünk. Tavaly kilencedikek voltunk, most a hatodik helyen állunk, és szerintem ezt meg is tudjuk tartani. A privát, tehát nem gyári támogatású pilóták között az első vagyok, és ha nem jön közbe semmi Makaón, akkor maradok is. Az idén már majdnem kétszer annyi pontom van, mint egy évvel ezelőtt. Tehát ebben az esztendőben összejött az, amit elterveztünk, ráadásul a hungaroringi győzelmemnél csodásabbat álmodni sem lehetett volna."


Michelisz még nem tudja, mik lesznek a célok jövőre, de úgy tűnik, maradnak a jól bevált BMW-nél.

"Erről még korai lenne bármit is mondanom, ez csak január, februárban derül ki pontosan. Az viszont biztos, ahogy korábban is, az előző szezonban nyújtott teljesítményünket szeretnénk túlszárnyalni. A legvalószínűbb az, hogy igen, (marad a BMW). Én teljes mértékben elégedett vagyok vele, nagyon megszerettem a BMW-t. Ugyanakkor látni kell azt is, hogy a bajorok már nem képviselik magukat gyári szinten a túraautó-világbajnokságban, ez az autó is már kétéves fejlesztés. Kérdéses, mennyire tudjuk majd versenyképessé tenni a dobogós helyekért vívott harcban.

A magyar pilóta nem tagadta, a sikerek után voltak megkeresései.

"Különböző megkeresések voltak, de ezek inkább megmaradtak a beszélgetés szintjén, tehát konkrétumokra soha nem tértünk ki. Nem titkolom, a célom nekem is egy gyári csapat. Remélem, valamikor eljuthatok erre a szintre is, de mostanában nem ezzel foglalkozom. Az idei szereplésen látszik, hogy a Zengő Motorsporttal közösen képesek vagyunk akár futamgyőzelmekért is harcolni. És amíg én azt érzem, hogy semmi sem hiányzik amiatt, hogy hol versenyzem, addig szinte mindegy, hogy gyári vagy privát csapat pilótája vagyok. Szóval jól érzem magam a bőrömben" - mondta Michelisz Norbert.