WTCC

Micheliszt óriási rajt után kiütötték a második sanghaji versenyen

Hiába a jó szombati teljesítmény, összességében nem sikerült jól Michelisz Norbertnek a túraautó-világbajnokság Kínai Nagydíja. A vasárnapi első futamon saját hibájából nem teljesített jól, a másodikon pedig egyik versenyzőtársa ütötte ki.

A második versenyt a nyolcadik helyről kezdte a Zengő Motorsport versenyzője, és óriásit rajtolt. Nagyszerű ütemben lépett a gázra, és puskagolyóként keresztülhasított a mezőnyön. A harmadik pozícióba lépett előre, de csak az első kanyarig tartott a jó szereplés. A nagyon széles Sanghaji pálya sem volt elég ugyanis a brit Macdowellnek, oldalról nekiment Michelisz autójának.

Michelisz Norbert versenyez a túraautó-világbajnokság Kínai Nagydíján 2012-ben.

Ezzel el is dőlt, hogy a magyar pilóta második futama sem lehet sikeres. Kiment a boxba defekt miatt, és néhány perccel később visszatért ugyan, majdnem kétkörös hátrányban körözte végig a versenyt. Végül a 24. helyen ért célba.

Az élre a három gyári Chevrolet gyorsan felért a középmezőnyből, így róluk szólt a futam. Az első helyért folytatott harcban Yvan Muller hasonlóan meglökte Alain Menut, mint az első versenyen Michelisz Norbert Mullert. Robert Huff ki tudta használni ezt, megelőzte mindkettőjüket, és később őt intették le az első helyen.

Muller visszaengedte Menut maga elé, ennek ellenére a manővere büntetést érdemelt volna - ahogy Michelisz korábban meg is kapta a maga büntetését -, de megúszta. Így újra visszaelőzhette csapattársát és a második helyen végzett. Mivel nem csak a svájcival szúrtak így ki a versenybírók, nem lenne meglepő, ha utólag mégis megbüntetnék Mullert.

Ami a nem gyári versenyzők számára kiírt Yokohama Trophyért zajló versengést illeti, a Michelisz Norbert mögött második helyen álló Pepe Oriola nem tudta befejezni a versenyt, így nem csökkentette a 11 pontos hátrányát. Hozzá viszont sokkal közelebb került Stefano D'Aste, aki mindkét sanghaji futamon a legjobb volt a kategóriában.