WTCC

Michelisz Norbert remekelt a sanghaji időmérőn

A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a harmadik helyen zárta a túraautó-világbajnokság Kínai Nagydíjának időmérő edzését, a vb-pontverseny élmezőnyének jó részét maga mögé utasítva.

Az időmérő edzés első szakaszának elején a magyar versenyző nem tudott senki mögött szélárnyékban menni, így az ekkor elért ideje még nem lett volna elég a Q2-be jutáshoz. Az első etap hajrájában azonban a szintén BMW-vel versenyző Mehdi Bennani mögött tudott teljesíteni egy kört, a hosszú egyesekkel rendelkező sanghaji pályán pedig ennek nagy jelentősége van, így 1:55,243-as idejével az ötödik helyen jutott tovább.

Michelisz Norbert vezeti a Zengő Motorsport autóját a Kínai Nagydíjon a túraautó világbajnokságban a szabadedzésen 2012-ben.

A második szakaszt a papírformának megfelelően a három Chevrolet-s élmenő, Alain Menu, Yvan Muller és Robert Huff nyitották a legjobban. Azonban nem sokkal később Michelisz is villantott, nagyot javított korábbi idején is, 1:54,523-mal teljesítette a kört. Ezzel azonnal a harmadik helyre ugrott előre Menu és Muller mögé. Mivel az utolsó két percben a legjobbak a gumikkal való spórolás érdekében az újabb gyors körök helyett a boxba hajtottak, az élen nem változott az állás, és a Zengő Motorsport versenyzője kiváló helyen fejezte be az időmérő edzést.

A vasárnapi első futamon így a harmadik, a második versenyen pedig a nyolcadik helyről indulhat a magyar pilóta. A nem gyári versenyzők számára kiírt Yokohama Trophyban legfőbb ellenfelének számító Pepe Oriola a hetedik helyen zárta a kvalifikációt.

Túraautó-világbajnokság
Kínai Nagydíj, időmérő edzés, az élmezőny
1. Alain Menu (svájci), Chevrolet Cruze 1:54,383 perc
2. Yvan Muller (francia), Chevrolet Cruze +0,026 mp
3. Michelisz Norbert, BMW 320 TC +0,140
4. Robert Huff (brit), Chevrolet Cruze +0,199
5. Colin Turkington (brit), Chevrolet Cruze +0,394