Abu-Dzabi Nagydíj

Button szerint gumikopás nélkül unalmas a Forma-1

A McLaren Forma-1-es versenyzője, Jenson Button úgy gondolja, izgalmasabb lett volna az Indiai Nagydíj, ha a csapatoknak több kerékcserét kellett volna végrehajtaniuk a gumikopás miatt.

Az év korábbi részében a Pirelli által gyártott abroncsok gyors kopása jelentősen befolyásolta a versenyeket, Indiában azonban nem ez volt a helyzet. Lewis Hamilton, a McLaren versenyzője örült ennek, mert kedvezett a stílusának, csapattársa, Jenson Button szerint viszont unalmas volt a futam.

Jenson Button az Abu Dzabi Nagydíjat felvezető sajtótájékoztatón 2012-ben.

"Szerintem élvezetesebb, ha több a kiállás, mert ilyenkor több az előzés, több a harc a különböző stratégiát követő versenyzők között. A nézőknek jobb, ha jobban kopnak a gumik" - mondta a brit pilóta, aki úgy gondolja, hogy a szezon végén mindenképp azok kerülnek a pontverseny élére, akik megérdemlik.

Csapattársát, Lewis Hamiltont arról faggatták az Abu Dzabi Nagydíjat felvezető sajtótájékoztatón, hogy nem bizonytalanította-e el, hogy a Mercedes, ahova a következő szezontól aláírt, egyetlen pontot sem szerzett az utóbbi három versenyen.

"Ez csak még elhivatottabbá tesz, boldog vagyok a döntésemmel, és ez nincs hatással rám. Néha az ember elveszíti az utat, és mi is szenvedtünk korábban a versenyeken. Arra koncentrálok, hogy a mostani konstruktőri vb-t megpróbáljuk megnyerni a McLarennel, próbálom a lehető legtöbb pontot szerezni" - mondta a versenyző.

A vasárnap 14:00-kor kezdődő futamról élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!