Japán Nagydíj

Vettel a vb-esélyes, Alonso a vesztes, Hamilton a tanulóvezető - lapszemle

A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő Sebastian Vettelnek, a Red Bull német pilótájának teljesítményétől, illetve az ismét nyílt világbajnoki pontversenytől volt hangos a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján.

Németország

Abendzeitung: "Arigato! Abbey (Sebastian Vettel autójának beceneve) lehetővé tette, hogy Vettel ismét világbajnoki címről álmodjon."

Bild: "Vettel újra világbajnok lesz! Az idegrendszere, az autója, a csapata - mind jobb, mint Fernando Alonsoé."

Die Welt: "Vettel egyik keze már a trófeán."

Financial Times Deutschland: "A történelem nyomában: ha Vettel ismét világbajnok lesz, a legnagyobbak közé kerül, sorozatban három, vagy több vb-címet ugyanis eddig csak Juan Manuel Fangio (1954-1957) és Michael Schumacher (2000-2004) nyert. Ráadásul a csapatok versenyében szintén csak háromszor fordult elő eddig 'mesterhármas': a McLaren-TAG-Porsche 1984 és 1986, a McLaren-Honda 1988 és 1991, a Ferrari pedig 2000 és 2004 között nyert sorozatban."

Hamburger Abendblatt: "Vettel harmadik vb-címe ismét elérhető közelségbe került."

Stuttgarter Zeitung: "Mr. Tökéletes ismét izgalmassá tette a vb-pontversenyt. Vettel fölényes diadalt aratott Japánban, s Alonso kiesésével jó esélye van az újabb világbajnoki cím megszerzésére."

Paul Monachan és Sebastian Vettel ünnepelnek a Forma-1-es Japán Nagydíj után 2012-ben.

Spanyolország

El País: "Sebastian Vettelnek ismét jó esélye van harmadik vb-címének megnyerésére. Az idei világbajnokság olyan izgalmas, mint még soha."

Marca: "Fernando Alonso kényelmes előnye a vb-pontversenyben egy pillanat alatt elillant. A világbajnokság fináléja igazán izgalmasnak ígérkezik, Vettel ugyanis egy szempillantás alatt ismét odaért."

As: "Sebastian Vettel újra versenyben a vb-címért, Lewis Hamilton teljesítménye ugyanakkor egy tanulópilóta szintjére süllyedt. Vettel stratégiája tökéletes volt, s közelebb került harmadik vb-győzelméhez."

Sport: "Vettel győzött, s Alonso sarkában van. Vettel nagyon fölényes sikert aratott a kanyargós japán pályán."

Nagy-Britannia

The Times: "A pole pozícióból győztes, még mindig csak 25 éves Sebastian Vettel számára ismét közel került a harmadik vb-cím megszerzésének lehetősége."

The Guardian: "Japán ismét szerencsés vadászterületnek minősült Sebastian Vettel számára. Győzött Szuzukában 2009-ben és 2010-ben, tavaly itt nyerte második vb-címét, most pedig ismét versenybe szállt a trófeáért."

The Daily Mirror: "A világbajnoki címvédő az első pilóta, aki ebben az évben sorozatban két versenyt nyert, s ezzel teljesen nyitottá tette a vb-címért folyó küzdelmet."

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: "A világbajnokság ismét nyílt. Vettel fölényes diadalt aratott, Alonso rögtön az elején kiesett."

Corriere dello Sport: "Vettel győzött, Alonso átélt egy katasztrófát. Fernando számára felejthető volt ez a nap. Most már veszélyben van a vb-címe."

La Repubblica: "Vörös riadó! Sebastian és a Red Bull mostantól félelemben tartja a Ferrarit."

Corriere della Sera: "Micsoda visszavágás! Vettel ismét versenyben a vb-címért."

Franciaország

Le Figaro: "Fernando Alonso a Japán Nagydíj nagy vesztese. Vettel újrakeverte a kártyákat."

Liberation: "Vettel újra megtalálta ördögi tempóját."

Svájc

Berner Zeitung: "Tiszta ügy: Kobajasi Szuzukában dobogóra állhatott."

Neue Zürcher Zeitung: "Újabb győzelem a zsebben. Sebastian Vettel győzött Japánban. A nézők azonban nem őt, hanem a Sauber hazai versenyzőjét, Kobajasi Kamuit ünnepelték első dobogós helyezése alkalmából."