Forma-1

Ross Brawn szerint Schumacher hezitált, Hamilton menedzsmentje lépett

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton menedzsmentje áll a pilóta átigazolásának ügyében. Mint ismert, a német istálló pénteken jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a McLarentől távozó 2008-as világbajnokkal.

"Lewis menedzsmentje jelezte nekünk érdeklődését, tudni akarták, mik a terveink. Innen indult a történet - nyilatkozta a BBC-nek Ross Brawn. - Mindenki tisztában volt vele, hogy lejár a szerződése az év végén a McLarennél, és ez nagyban meghatározta a dolgokat. Elmondtuk neki, mik az ambícióink, a terveink, mit szeretnénk felépíteni, mit tudunk neki nyújtani, és úgy vélem, karrierje ezen szakaszában Lewisnak erre van szüksége."

A csapatvezető cáfolta, hogy a 27 éves brit pilóta kikövetelte volna magának az első számú vezetői státuszt. "Nincs és nem is lesz első számú pilótánk. Csak hogy tisztázzuk, Lewis sosem említette ezt a dolgot a tárgyalások során."

Hamilton a Mercedestől távozó hétszeres világbajnok, Michael Schumacher helyét foglalja el, utódja pedig a Saubertől érkező mexikói Sergio Pérez lesz a McLarennél.

A 43 éves német ikon F1-es pályafutása így a november 25-én sorra kerülő, szezonzáró Brazil Nagydíjjal véget érhet, igaz, azt még nem lehet tudni, hogy a német pilóta egy másik istállónál versenyezne-e jövőre. "Ez egyelőre még nem téma" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Sabine Kehm, Schumacher menedzsere.

A Mercedes-Benz Cars vezetője, Dieter Zetsche szerint a kitűzött célokat nem érték el Michael Schumacherrel, ezért kellett mennie, de Brawn szavai ennek némiképp ellentmondanak. "Michael mindig is bizonytalan volt, nem tudta, mit akar csinálni. A dolgok párhuzamosan folytak, Michael hezitálása, majd Hamilton egyre nagyobb érdeklődése. Michael mindig is tisztában volt azzal, hogy tárgyalunk vele [Hamiltonnal]."