Forma-1

Minden jót kívánok Lewisnak - Michael Schumacher

Amint arról korábban beszámoltunk, a McLarentől érkező Lewis Hamilton váltja Michael Schumachert a Forma-1-es Mercedes csapatnál. A hétszeres világbajnok a hírre reagálva elismerte, hogy visszatérése nem sikerült olyan jól, mint szerette volna.

Elsőként a McLaren jelentette be, hogy Sergio Pérez versenyez majd náluk Hamilton helyett, de már a Mercedes is megerősítette, hogy a brit pilóta három évre hozzájuk szerződött. Egyúttal azt is bejelentették, hogy 2013-ban Nico Rosberg vezeti majd a másik autójukat, azaz Michael Schumacher számára nem marad hely a csapatnál.

Michael Schumacher a Mercedes Benz GP sajtótájékoztatóján 2012-ben.

A hétszeres világbajnok nagy reményekkel tért vissza 2010-ben a német csapathoz, de korábbi a Benettonnál és a Ferrarinál elért sikereit nem tudta megismételni, amit ki is emelt pénteken kiadott nyilatkozatában: "Három szép évem volt a csapattal, amik azonban az eredményeket nézve nem sikerültek úgy, ahogy szerettük volna. Lewisnak minden jót kívánok, a csapatnak pedig azt, hogy érjék el azokat a sikereket, amikért az eddigi építkezés során olyan keményen dolgoztunk. Szeretném megköszönni a bizalmukat és elhivatottságukat. Mostantól a maradék hat versenyre koncentrálok."

Schumacher tehát a Mercedesnél biztosan nem folytathatja a következő szezonban, ez azonban nem jelenti azt automatikusan, hogy ismét visszavonul. Erről a témáról sem ő, sem menedzsere nem akart egyelőre nyilatkozni.

"Ez a téma most nem létezik" - mondta röviden az ügynök, Sabine Kehm.