Forma-1

Hamilton a Mercedesnél, Pérez a McLarennél folytatja - hivatalos

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapat bejelentése szerint Sergio Pérez aláírt hozzájuk a 2013-as szezonra, Lewis Hamilton pedig a Mercedes GP-nél folytatja pályafutását.

A McLaren lezárta az utóbbi hetek találgatásait, és bejelentette, hogy szerződtette Sergio Pérezt a a Saubertől a következő idényre, méghozzá a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére.

Sergio Pérez a Forma-1 sajtótájékoztatóján a Szingapúri Nagdíj előt 2012-ben a Sauber versenyzőjeként.

A mexikói versenyzőt sokan a Ferrarival hozták kapcsolatba, de Luca di Montezemolo, a vörösök elnöke többször is kijelentette, hogy nem látja elég tapasztaltnak, így nem nagyon tartanak rá igényt, a McLaren pedig lecsapott a lehetőségre.

"Néhány hónapja már figyeltük a fejlődését, és most már a Vodafone McLaren Mercedes csapat tagja lett" - mondta Pérezről Martin Whitmarsh csapatfőnök.

"Őt Jenson Butonnal társítva nagyon széles alapokat építünk ki magunknak versenyzői téren. Jenson a technikai sportok egyik legnagyszerűbb nagykövete, Sergio pedig még mindig fejleszti képességeinek palettáját. Biztosak vagyunk benne, hogy nem csak tehetséges és gyors, hanem tanulni és fejlődni is akar."

A versenyző természetesen szintén elégedett volt új szerződésével, és elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés számára a McLaren csapatának tagja lenni.

Sergio Pérez 2011 óta versenyez a Forma-1-ben, a Sauber pilótájaként az előző szezont 14 ponttal a 16. helyen zárta, idén viszont már háromszor is a dobogóra került, és 14 futam után 66 egységgel a 9. pozícióban áll.

A Mercedes hivatalosan a pénteki nap folyamán jelenti be, hogy szerződtette Lewis Hamiltont - és egyúttal azt is, hogy Michael Schumacher nem folytatja náluk a pályafutását. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a hétszeres világbajnok visszavonul vagy új csapatot próbál magának keresni.

A hírek szerint a Mercedes egyébként kevesebb pénzt kínált Hamiltonnak, mint a McLaren, de nagyon komoly fejlesztésekre tett ígéreteket 2014-re, amikor új váz- és motorépítési szabályok lépnek majd életbe a Forma-1-ben.