Forma-1

A McLaren még kétszeres világbajnokot akar csinálni Hamiltonból

A Forma-1-es McLaren istálló minden támogatást meg akar adni a szezon hátralévő hat versenyén Lewis Hamiltonnak annak ellenére, hogy a pilóta úgy döntött, 2013-tól a Mercedesnél folytatja karrierjét.

Amint arról beszámoltunk, Hamilton három évre aláírt a Mercedehez, a helyére pedig a mexikói Sergio Pérez érkezik a Saubertől. A változások ellenére a McLaren mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a brit versenyző a hátralévő hat versenyen ledolgozhassa a világbajnoki pontversenyben éllovas Fernando Alonso mögötti 52 pontos hátrányát, és 2008 után újra bajnoki címet ünnepelhessen.

Lewis Hamilton és Matin Whitmarsh, a McLaren Mercedes versenyzője és csapatfőnöke beszélgetnek az egyik Forma-1-es futamon 2012-ben.

"Miközben Sergio karrierje a tervek szerint jövő tavasszal elkezdődik a McLarennél, a csapat teljesen elkötelezett marad amellett, hogy harcoljon és minden támogatást megadjon Jenson Buttonnak és Lewis Hamiltonnak is, hogy elérhessék a 2012-es egyéni és konstruktőri világbajnoki címeket" - írta közleményében az istálló.

Martin Whitmarsh csapatfőnök külön is megköszönte Hamilton eddigi teljesítményét: "Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy köszönetet mondjak Lewisnak. Élete és karrierje nagy fejezetét velünk együtt írta, és mindig egy exkluzív klub nagyszerű tagja marad: a McLaren világbajnokainak klubjáé. Mondanom sem kell, hogy mind sok sikert kívánunk neki a jövőre, és talán azt sem kell kiemelnem, hogy reméljük, Sergio is mihamarabb ennek a klubnak a tagja lehet majd."

Hamilton csapattársa Nico Rosberg lesz majd a Mercedesnél, ahol így a hétszeres világbajnok Michael Schumacher számára nem marad hely. A német sztár azt még nem döntötte el, hogy másodszor is visszavonul-e, vagy új csapatot keres magának.