Átigazolás

Új szerződést akartam, de azt végül a Barcától kaptam - Song

Az Arsenaltól Barcelonába igazoló Alex Songot elszomorította korábbi csapata reakciója klubváltására. A kameruni középpályás új szerződést akart kötni az Ágyúsokkal, de azt végül a katalánoktól kapott.

Az Arsenaltól Barcelonába igazoló Alex Songot elszomorította korábbi csapata reakciója klubváltására.

"Egyik nap felébredtem, és ezeket a dolgokat olvastam az újságokban. Meglepődtem, és mélységesen csalódott voltam. Szeretem az Arsenalt, és sosem akartam elhagyni" - reagált Alex Song az Arsenaltól kiszivárgott pletykákra, melyek szerint lusta és fegyelmezetlen játékos, ezért egyenes örülnek távozásának.

"Kész voltam elkötelezni magam a klub iránt. Új szerződést akartam, de minden alkalommal, amikor ezt jeleztem, a klub elhalasztotta a tárgyalásokat. Új, ötéves megállapodást akartam, végül ezt a Barcelona ajánlotta nekem" - kommentálta klubváltásának okait a 24 éves futballista.

Song 2006 nyarán a francia Bastiától igazolt Londonba 1 millió fontért, az Ágyúsoknál 197 mérkőzésen szerepelt, az előző szezonban a szurkolók Robin van Persie mögött a második legjobb labdarúgónak választották.

"Nyolc hónapig próbálkoztam a vezetőknél, de mindig elküldtek, mondván, még három év van hátra a szerződésemből. Nem akartam több pénzt, csak bebiztosítani a jövőmet. Aztán jött a Barcelona ajánlata. Mindenki a világ legnagyobb klubjában akar játszani, én is, és ők ötéves szerződést kínáltak."