Átigazolás

Örömmel szabadult meg Songtól az Arsenal

Lusta volt, számtalanszor elkésett és rossz példát mutatott. Íme Alex Song jellemzése, aki az Arsenaltól az FC Barcelonához szerződött.

Az FC Barcelona 19 millió eurót fizetett Songért az Arsenalnak, amely a hírek szerint alig várta, hogy megszabaduljon a kamerunitól. A londoniak menedzsere, Arsene Wenger ugyanis elvesztette türelmét a 24 éves játékos iránt. Song rendszeresen késett az edzésekről, finoman szólva sem tanúsított profi hozzáállást, ráadásul taktikai fegyelemből sem vizsgázott jelesre a meccseken. A The Mirror úgy tudja, Song az Arsenal edzői stábját is megosztotta, eltérő véleményt generált a szakemberek körében.

Alex Song

"Különböző okai vannak Song távozásának, de jelen pillanatban nem akarok beszélni róla - mondta a Mirrornak Wenger. - Ezek személyes dolgok, talán egyszer majd elmesélem. Meghoztuk a döntést, és szeretnénk korrekt módon lezárni a történetet. Játékosokat nevelünk az Arsenalnál, az utóbbi időben csak olyan futballisták távoztak, akik fiatalon kerültek hozzánk, és nevet szereztek maguknak. Fabregas, Clichy, Adebayor, Henry, Nasri és Song is ebbe a kategóriába sorolható."