NBA

Dwight Howarddal erősített a Lakers

  • SZA

Megszerezte Dwight Howardot az Orlando Magictől a Los Angeles Lakers, mely egy bonyolult, négy csapatot bevonó ügyletet hozott össze, hogy megkaparintsa a centert. A liga legjobb védőjátékosa így Kobe Bryanttel és Pau Gasollal összeállva szerezheti meg a Lakers újabb, Kobe talán utolsó (?) bajnoki aranygyűrűjét.

Az egymás után háromszor is a liga legjobb védőjátékosának választott center eredetileg az orosz tulajdonosok vezetése alatt álló Netsben akart játszani, azonban nem kapott a Magic megfelelő ajánlatot a Brooklynba költöző csapattól. Így került a lehetőség a Los Angeles Lakers elé, amely végül egy bonyolult, négy csapatot és nyolc játékost bevonó ügyletben kaparintotta meg a hatszoros All-Star játékost.

A Dwight Howard-csere
Los Angeles Lakers: megszerezte Dwight Howardot, Earl Clarkot, Chris Duhont (Magic)
 
Denver Nuggets: megkapta Andre Iguodalát (76ers)
 
Philadelphia 76ers: megszerezte Andrew Bynumot (Lakers) és Jason Richardsont (Magic)
 
Orlando Magic: megkapta Arron Afflalót, Al Harringtont (mindkettő Nuggets), Nikola Vucsevicset, Moe Harklesst (mindkettő 76ers) és mindhárom csapattól egy-egy sorsoláson kívüli, 2014 és 2017 közötti első körös draftjogot.

Így a Lakers akár a Steve Nash, Kobe Bryant, Metta World Peace (Ron Artest), Pau Gasol, Dwight Howard kezdőötössel is kiállhat az október 30-án kezdődő idényre. Mit ne mondjunk, bajnokesélyes egy társaság...