NBA

Keserű búcsú vár Kobe Bryantre?

Amennyiben a Houston botlik, a Utah-nak élet-halál kérdése, hogy megverjék a búcsúzó Kobe Bryant csapatát.

Sporttörténeti hajnal következik az NBA-ben több szempontból is. Ahogy már beszámoltunk róla, a Golden State Warriors egy győzelemmel minden idők legjobb alapszakasz-teljesítményét (73-9) érné el, míg Los Angelesben a sportág történetének egyik ikonikus alakja végleg szögre akasztja a cipőjét. Ám nagyon úgy tűnik, Kobe Bryantnek a tisztességes búcsú sem jön majd össze.

Oddsok az utolsó játéknap fontos mérkőzéseire
   
Houston Rockets: 1.03 Sacramento Kings: 7.25
Los Angeles Lakers: 2.80 Utah Jazz: 1.35

Az már hetekkel ezelőtt biztossá vált, hogy a Lakers a Nyugati Főcsoport utolsó helyén végez majd, a legjobb esetben is 17-65-ös mérleggel. Ám az nem volt biztos eddig, hogy lesz-e esélyük nyerni az utolsó találkozón. Nos, csütörtökön hajnalban az utolsó playoff-csapat kiléte is biztossá válik, ez pedig vagy a Houston Rockets vagy pedig a Utah Jazz lesz. Amennyiban a texasiak nyerni tudnak hazai pályán a Sacramento Kings ellen, biztosan övék a nyolcadik hely, míg ha botlanak és a Utah nyer Los Angelesben, akkor a Jazz játszik a Golden State-tel a rájátszás első körében.

Mérkőzés Mezőnyszázalék 3-pontos százalék Lepattanó/meccs Assziszt/meccs Pont/meccs
1345 44.7% 33.0% 5.2 4.7 25.0

Érdekesség, hogy az időeltolódás miatt a Jazz játékosai már pontosan tisztában lesznek azzal, hogy van-e tétje számukra a Los Angeles-i mérkőzésnek, vagy esetleg asszisztálhatnak Kobe Bryant utolsó mérkőzéséhez.

A 37 éves klasszisnak az átlagosnál gyengébb szezonja van, mindössze 16.9 pontot átlagolt, amely 1997 óta a leggyengébb olyan éve, ahol legalább harminc meccsen pályára lépett.