WTCC

Michelisz másodjára ötödik lett Curitibában

Michelisz Norbert az ötödik helyen végzett a túraautó-világbajnokság brazíliai állomásának második futamán.

A második, állórajtos futamnak a fordított rajtsorrend követekeztében az első helyről vágott neki Michelisz. A magyar pilóta  - a Chevroletekhez hasonlóan - az első kör végén ugyan kicsit szélesen vette be az egyik kanyart, de így is maradt az élen. Közben a harmadik Gabriele Tarquini megelőzte a második Tom Coronelt, aki műszaki probléma miatt fokozatosan csúszott hátra a mezőnyben.

Tarquini a Seattal megérkezett Michelisz nyakára, de még nem tudta megelőzni. A negyedik körben Pepe Oriola kicsúszása miatt beküldték a pályára a biztonsági autót. Miután elhagyta a pályát, Tarquini és a Chevrolet triója megelőzte Micheliszt. Elöl közben Huff a 11. körben körbeautózta Tarquinit, Michelisz pedig őrizte ötödik helyét, és végül ebben a pozícióban intették le.

Győzött Rob Huff Alain Menu és Tarquini előtt. Huff idei harmadik, összesen a 21. sikerét könyvelhette el. Michelisz megerősített hatodik helyét az összetett versenyben, Brazíliában megnyerte a privát értékelést, a Yokohama kupában (a privát versenyzők részére kiírt versenyben) pedig átvette a vezetést.

"Először is gratulálok Robnak, nagyon szép győzelem volt. Amikor elveszítettem az első helyet, már tudtam, nincs értelme küzdenem velük, a Yokohama kupára kellett fókuszálnom, ezért arra törekedtem, hogy elkerüljem a balhét" - nyilatkozta a verseny után a Zengő Motorsport pilótája.