Felkészülés

Pár perc alatt 1,2 millió eurót kereshet Messi a Barcának

A német Bild úgy tudja, hogy a Hamburg nem hajlandó kifizetni a Barcelonának a jövő hét kedden esedékes bemutató mérkőzésért beígért 1,25 millió eurót, ha a háromszoros Aranylabdás nem lép pályára.

Ezekért a mozdulatokért 57 látogat ki a hamburgi arénába

A HSV idén ünnepli alapításának 125. évfordulóját, a klub vezetői pedig a világ jelenlegi legjobb csapatának tartott Barcelona elleni derbivel kedveskednének a szurkolóknak.

A július 24-ére tervezett mérkőzésért a katalánok 1,2 millió eurót (körülbelül 300 millió forint) kapnának a németektől, de csak abban az esetben számolhatnak a fellépési díjjal, ha Lionel Messi is pályára lép.

A Bild szerint ha az argentin nem teszi ezt meg, a kikötővárosiak nem fizetnek - feltehetően ez a záradék szerepel a két fél között létrejött szerződésben is. Ugyanakkor ez a rendelkezés nem érinti a spanyol válogatott Eb-győztes vezéreit, Xavi Hernandezt és Andrés Iniestát, ők nem rég tértek csak vissza nyári szabadságukról, így valószínű nem is játszanak majd.

A jövő kedden esedékes találkozóra már minden jegy elfogyott a Imtech Arénában, így 57 ezer ember várja izgatottan, hogy  kedvenceik mire mennek a katalán sztárcsapat és Lionel Messi ellen. "Abból indulunk ki, hogy játszani fog" - mondta Joachim Hilke, a HSV igazgatója.