NBA

Garnett jövőre is Bostonban játszik

Azok után, hogy Ray Allent elvesztette a Boston Celtics, a csapat egyik másik veteránját sikerült megtartani. Kevin Garnett hároméves szerződést írt alá a tavalyi szezon keleti főcsoportdöntősénél.

Garnett még 36 évesen is a Boston Celtics elnyűhetetlen tagja, s Allen elvesztése után az együttes első számú prioritása az idei nyárra a többszörös All-star újraszerződtetése volt. Garnett a tavalyi szezon folyamán átlagban 15,8 pontot szerzett, 8,2 lepattanót gyűjtött és 2,9 gólpasszt osztott ki, s még mindig remekül teljesített. Garnett újraigazolásával megmarad a 2008-as bajnokcsapat tengelye, hiszen Allen távozása mellett Paul Pierce is a kelták csapatának tagja.

Kevin Garnett három évvel meghosszabbította bostoni szerződését

Úgy tűnik azonban, hogy Allen hiánya miatt sem kell sokáig szomorkodniuk a bostoni szurkolóknak, mert könnyen elképzelhető, hogy John Terry is zöld mezbe öltözik. Az irányító a legutóbbi nyolc idényt Dallasban töltötte, tavaly 15,1 pontot átlagolt, s nem mellesleg ő is rendelkezik már bajnoki aranygyűrűvel, na meg rengeteg tapasztalattal. Ugyan az ő esetében a szerződés aláírásáról még nem beszélhetünk, de jelzésértékű, hogy jelen volt a sajtótájékoztatón, melyet Garnett újraigazolása után tartottak.

Ugyanitt két további játékos is meghosszabbította szerződését. Egyikük Brandon Bass, aki szintén fontos tagja volt a tavalyi együttesnek: a center 12,5 pontot szerzett átlagban, s 6,2 lepattanót is lekapott. Jason Wilcox már nem kapott ennyi szerepet, ő aortaműtétje miatt mindössze 28 mérkőzésen lépett pályára a 2011/12-es idényben. Rajtuk kívül továbbra a Bostont erősítheti az a Jeff Green is, aki az egész tavalyi idényt kénytelen volt kihagyni, de Terry-hez hasonlóan vele sem írták még alá a megállapodást.