NBA

Bemutatták a Bostonból érkezett nagy hármast a Netsnél

  • MD

A Brooklyn Nets bemutatta az idei offszezon legnagyobb volumenű cseréjének érkezőit, Paul Pierce-t, Kevin Garnettet és Jason Terryt.

Valószínűleg a Brooklyn Nets vezetőségében is tisztában voltak vele, hogy napra pontosan 12 éve szerezték meg Jason Kiddet a Phoenix Sunstól, így adott volt az alkalom , hogy a franchise történetének második legnagyobb cseréjének érkezőit a Kidd-transzfer 12. évfordulóján mutassák be a Barclays Centerben.

Paul Pierce, Kevin Garnett és Jason Terry a fiatalításba kezdő Bostontól kerültek a Netshez, mely csapat így rögtön bejelentkezett a jövő évi bajnoki várományos csapatok közé.

"Én úgy látom, hogy ez egy óriási nap Brooklyn, a csapat és a kosárlabda számára. Hosszú ideje ismerem és nézem Kevint, azt a példaképet, amit felállított a pályán és azon kívül egyaránt. Paul nagy dobásokat mutatott be ellenem itt és Philadelphiában, és a JET pedig a legjobb hatodik emberek egyike. Ez egy nagyszerű nap, és örömmel mutatom be Kevint, Pault és Jasont a Brooklyn szurkolóinak" - kezdte Billy King, a Nets általános igazgatója.

Paul Pierce-ék között Mikhail Prokhorov, aki nagyjából 120 millió dollárt áldozott a Nets erősítésére - Fotó: USA Today Sports

A cserével egyébként 47 éves NBA-s tapasztalattal gazdagodott a Nets, és ezzel együtt a liga történetének legnagyobb luxus adóját is ki kell majd fizetniük, pontosan 75 millió dollárt, ami több mint kétszer annyi, mint amennyit az összes klub fizetett luxus adóra a 2011-12-es idényben.

Mikhail Prokhorov, a Nets orosz tulajdonosa azonban nem rest szórni a pénzt, főleg, ha bajnoki cím van a láthatáron. Az újonnan érkezők szerint pedig ott lesznek az élmezőnyben.

"Úgy hiszem, hogy ott leszünk a legjobbak között. Jelenleg, természetesen, beszélni kell a Miamiról, hiszen ők a bajnokok. És ha megnézzük a Chicagót és az Indianát, hogy mit raktak össze, utána mindenképp rólunk is szó kell essen" - véleményezte Pierce, aki a Knicks kihagyásával el is kezdte a szurkálódást a New Yorkkal. Carmelo Anthonyék egyébként az idei playoff első körében kiejtették a Boston Celticst, úgyhogy előreláthatóan a New York-iak sem maradnak válasz nélkül eme nyilatkozat láttán.

Az érkezők közül Garnett is megszólalt, aki őszintén bevallotta, hogy nehéz volt elszakadni Bostonból, de ha már a Kelták a fiatalítás útjára léptek, ez volt az ésszerű megoldás mindkét fél részéről. A harmadik tag, Jason Terry pedig alig várja, hogy ismét Jason Kidd-del dolgozhasson, akivel 2011-ben a Dallasszal még játékosként együtt lettek bajnokok.