NBA

Larry Birdnek elege lett a Pacers tulajdonosából

  • Barcsai Róbert

Larry Bird, az Indiana Pacers sikerkovácsa, az év legjobb sportvezetője óriási meglepetésre elhagyta a csapatot a draft előtt. A szakértők többségét sokkoló döntés okaira csak most derült fény: a jelek szerint a legendás játékosnak elege lett a tulajdonosból.

Larry Bird

Amint arról korábban már beszámoltunk, Larry Bird, az Indiana Pacers sikerkovácsa, az idei év legjobb sportvezetője elhagyta a csapatot. Nagy általánosságban kijelenthető, hogy a döntés minden szakértőt sokkolt, ugyanis semmi sem utalt arra, hogy a Celtics egykori legendája otthagyja a Pacerst, a napokban azonban fény derült a távozás hátterére.

A jelek szerint Bird azért távozott, mert a tulajdonos, Herb Simon az idei holtszezonban nem szívesen költene a csapatra, ez pedig nagy problémát okozott Birdnek, aki tovább szerette volna építeni együttesét, méghozzá egy ponterős játékossal. Amint ismert, a Pacersnek komoly problémát okozott a pontszerzés az idei rájátszásban a Heat ellen, így nem csoda, hogy Bird besokallt.

A Celtics legendás játékosa a hírek szerint Eric Gordont akarta megszerezni, amelyet a tulajdonos megvétózott, így Bird úgy gondolta, hogy inkább továbbáll.

Ehhez képest azonban mindenképpen érdekes hír, hogy a napokban a Pacers vezetősége meccselte az egyik korlátozott szabadügynökének, Roy Hibbertnek a Portland Trail Blazers által kínált négy éves, 58 millió dollár értékű ajánlatát.