Barcelona

Victor Valdés Messinél is ismer nagyobb tehetséget

A Barcelona kapusa egy tévéinterjúban úgy fogalmazott, hogy a brazil Ronaldinho megváltoztatta a katalán klub történelmét.

Ronaldinho immáron az Atlético Mineiro edzéseit látogatjam de korábbi csapattársa nem felejti el mit is ért el a Barcával

A világbajnok brazil támadó jelenleg hazájában, az Atlético Mineiro együttesében futballozik. Mikor a Paris Saint-Germaintől 2003-ban a Barcelonához került, még nem sejthették, hogy mekkora hatással is lesz majd a klubra - legalábbis Victor Valdés szerint. "Mindig is azt mondtam, hogy amíg nálunk játszott, 'Rony' megváltoztatta a klubunk történelmét. Egy olyan csapat vezére volt, amely történelmi tetteket hajtott végre" - így a portás, aki tagja volt a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságot megnyerő spanyol válogatottnak.

"Évekig nem nyertünk egyetlen trófeát sem. Mikor megérkezett hozzánk, a csapat új erőre kapott, és világszerte ismert lett. Ez már önmagában elég ok arra, hogy hálával tartozzunk neki".

Ronaldinho öt barcelonai éve alatt két ízben nyert spanyol bajnokságot, kétszer zsebelte be a spanyol Szuperkupát, 2006-ban pedig a Bajnokok Ligáját is megnyerte a csapattal. 2005-ben és 2006-ban a FIFA az év játékosának választotta, 2005-ben pedig az Aranylabdát is megkapta.

"Azt kell hogy mondjam, hogy ő a legnagyobb tehetség, akit valaha az öltözőnkben láttam. Ő mindig új dolgokat csinált" - hangzottak dicsérő Valdés dicsérő szavai. De vajon mit szól ehhez Lionel Messi?