Olimpia 2012

Kezd szétesni a Dream Team - Bosh sem utazik Londonba

  • VNA

Dwyane Wade után a csapattárs Chris Bosh sem tud menni a londoni olimpiára - az ok nála is a rájátszásban összeszedett sérülés.

Chris Bosh, a Miami Heat kosárlabdázója

Dwyane Wade szomorú bejelentése után alig néhány órával a Miami Heat másik klasszis játékosa, Chris Bosh is kénytelen volt lemondani szereplését a londoni olimpián. Az NBA 2012-es bajnoki címét megszerző csapat centere már a rájátszás során is küzdött - az Indiana Pacers elleni első találkozón összeszedett -  hasizomhúzódásával, ami most meggátolja őt az ötkarikás szereplésben. A 28 esztendős Bosh már - Wade-hez hasonlóan - 2008-ban is tagja volt az olimpiai győztes amerikai keretnek, most azonban nélkülük utazik a Dream Team a brit fővárosba.

A korábbi bő amerikai keret most már csupán 16 fősre olvadt, így könnyen lehet, hogy a végső olimpiai keret (amely 12 fős lehet), "természetes" úton alakul ki és nem az edző, az utolsó olimpiáján szereplő Mike Krzyzewski szakmai elvei alapján. Wade és Bosh kiválása előtt ugyanis már Derrick Rose (Chicago) és Dwight Howard (Orlando) is kénytelen volt sérülés miatt visszalépni az olimpiai szerepléstől.