Férfi vízilabda ob I

A legjobb négy között a Vasas, a Honvéd és a Szeged

  • MTI

A Vasas bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda ob I-ben, miután a negyeddöntős párharcának második, szerdai mérkőzésén is legyőzte a Szentest. A Vasashoz hasonlóan a Honvéd is idegenben nyert és jutott tovább a Szolnok ellenében. Az egyik fél második sikeréig tartó elődöntőben a két fővárosi csapat egymással találkozik. A Szeged a második találkozón is könnyedén diadalmaskodott a Ferencváros felett.

Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzések:
FTC-Fisher Klíma - A-HÍd Szeged-Beton VE 7-15 (1-3, 2-2, 3-5, 1-5)
legjobb góldobók: Ernyey 3, illetve Molnár 4
A párharc végeredménye: 2-0 a Szeged javára.
 
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Groupama-Honvéd 10-11 (2-2, 2-5, 4-3, 2-1)
legjobb góldobók: Gocic 4, illetve Szivós 3
A párharc végeredménye: 2-0 a Honvéd javára.
 
Kalo-Méh-Cs&K-Szentes - TEVA-Vasas-UNIQA 9-15 (2-4, 2-5, 3-2, 2-4)
legjobb góldobók: Szabó B. 3, illetve Decker, Katonás, Kiss G., Steinmetz B., Vörös, Steinmetz Á. 2-2
A párharc végeredménye: 2-0 a Vasas javára
 
Később:
negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Debrecen - ZF-Eger 19:30
a 9-12. helyért, 2. mérkőzések:
Kaposvár - BVSC-Zugló 19:30
PVSK-Fűszért - OSC, Pécs 19:30

A Szolnok-Honvéd mérkőzésen a budapesti meccsen 9-7-re győző Honvéd talált be először, majd rendre egy góllal vezetett a vendégcsapat. A hazaiak büntetőkkel tartották a lépést (1-1, 2-2), a harmadik ötméteresüket azonban elrontották, pontosabban a kétszeres olimpiai bajnok Honvéd-kapus, Gergely István védett bravúrral, a fővárosi alakulat pólósai ugyanakkor biztos kézzel használták ki emberelőnyös lehetőségeiket, s a nagyszünetre jelentős előnyre tettek szert (4-7).

A harmadik negyedben korai, ám annál huszárosabb hajrába kezdett a Szolnok, és bár a triplázó Szivós Márton révén 8-5-re a vendégek vezettek, Marnitz Gergő távoli bombájával 8-8-nál utolérték őket a hazaiak. Ez viszont "riadóztatta" a Honvédot, amely Tóth Márton emberelőnyös találatával és Kovács Róbert távoli szabaddobásgóljával 10-8-ról várhatta a befejező negyedet. A vendéglátók 10-10-re még vissza tudtak jönni, a győztes gólt azonban a Honvéd lőtte Salamon Ferenc révén.