Utánpótlás

Az U20-as csapat kikapott a szerbektől

U20-as válogatottunk Szabadkán játszotta le soros mérkőzését a Regionális Bajnokságban, és Zamostny Balázs vezető találata után a második félidőben kapott gólokkal 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól.

U20-as válogatottunk Szabadkán játszotta le soros mérkőzését a Regionális Bajnokságban.Az mlsz.hu tudósítása szerint Róth Antal szövetségi edző a Jova Levente - Baráth Botond, Izing Martin, Jagodics Márk, Farkas Norbert - Windecker József, Szakály Attila - Skriba Máté (Batizi-Pócsi Balázs, 55.), Radó András (Czár Richárd, 55.), Ugrai Roland (Vernes Richárd, 71.) - Zamostny Balázs (Volent Roland, 71.) összetételű együttest szerepeltette a találkozón.

Az első félidőben a magyar válogatottnak két óriási lehetősége volt, előbb a 8. percben egy bedobást követően Zamostny Balázs csúsztatta a labdát Ugrai Roland elé, akinek 8 méteres lövése után egy védő a gólvonal közeléből tisztázott. A következő veszélyes akció végén középkezdéshez készülhettek a hazaiak, a 21. percben Radó András vezette keresztbe a labdát a 16-os előterében, remek ütembe játszott Zamostnyhoz, aki 17 méterről, nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott (1-0).

A mieink előtt a folytatásban is alakultak ki kisebb helyzetek, elsősorban kontrák végén sikerült eljutnunk a szerb kapuig, míg Jova Leventének kirúgások elvégzésén kívül semmilyen feladata nem volt az első félidőben.

Dejan Govedarica szövetségi edző érthetően nem volt elégedett csapata játékával, a szünetben hármas cserével igyekezett frissíteni együttesét. A szerbek szerkezetátalakítással is próbálkoztak, és sikerült is átvenniük az irányítást. Az 58. percben Jova Levente hatalmas bravúrt mutatott be, a hárítása utáni ismétlést Jagodics Márk a gólvonalról vágta ki. A 60. percben egyenlítettek a szerbek, Deric egy beívelés után megelőzte védőjét, és 11 méterről fejelt a magyar kapuba. A következő időszakban a magyar védelem kiválóan állta a szerb rohamokat, ám a 88. percben egy védelmi megingást kihasználva Drazic közelről a kapunkba passzolt, beállítva a 2-1-es végeredményt.

"Hatalmas különbség volt a két félidő között, az első játékrészben veszélyesebben futballoztunk ellenfelünknél, és megérdemelten szereztünk vezetést. A fordulás után azonban visszaesett a teljesítményünk, ami tanulságos és elgondolkodtató a játékosok versenyeztetésének gyakorisága és színvonala szempontjából" - nyilatkozta a lefújás után Róth Antal.