NBA

Kilencedszer nyert egymás után a Miami

  • NBA

Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján, ám izgalmakban így sem volt hiány. A nap mérkőzésén az Oklahoma City 11 pontos hátrányt dolgozott le az utolsó negyedben, így Duranték begyűjtötték sorozatbeli hetedik győzelmüket.

Az Oklahoma City Thunder együttese sorozatban hetedszer nyert, az áldozat ezúttal az Orlando volt, akiket Duranték 105-102 arányban múltak felül. A meccset sokkal jobban kezdte a Magic, Howardék három ponttal vezettek félidőben, ráadásul a harmadik negyedben a domináns center vezérletével már 11 pontos előnyben volt a házigazda. Kevin Durant záró játékrészbeli 14 pontjának köszönhetően azonban fordítani tudott a Thunder. A friss All-Star MVP így vélekedett teljesítményéről: "Mindig úgy érzem, hogy agresszívnek kell lennem a negyedik negyedben. Úgy gondolom, ez az én időm, nem számít, hogyan játszom."

Durant 38 ponttal zárt, míg a másik oldalon Howard jeleskedett a pontgyártásban, ő 33 egységgel terhelte ellenfele gyűrűjét.

Az Oklahoma City Thunder és az Orlando Magic játékosa küzdenek a két csapat mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben.

Három napon belül harmadik meccsét játszotta a Minnesota, a várakozásoknak megfelelően ebben nem volt sok köszönet. Hiába tért vissza Kevin Love, a farkasok mégis 104-95-ös vereséget szenvedtek. A Sunsnak gyakorlatilag semmi egyéb dolga nem akadt az első félidőben, mint szorosan ott lihegni a vendégek nyakában, hiszen várható volt, hogy mai ellenfelük elfárad majd a meccs végére, ez így is történt, hiszen a második félidőt meggyőző játékkal 58-44-re nyerte a házigazda. Érdekesség, hogy mindkét csapat összes kezdőjátékosa legalább 12 pontot dobott, ám míg a Phoenixnek akadt segítsége a kispadon, addig a Minnesota cseréi képtelenek voltak eredményesen játszani. A veterán Steve Nash 13 pontot, 17 gólpasszt, valamint 8 lepattanót könyvelhetett el a mérkőzésen, a legeredményesebb játékos pedig Kevin Love volt 23 egységgel.

A két nappal ezelőtti meglepő hazai vereség után a Clippers Sacramentóban javított, Griffinék 108-100-ra nyertek, ez a győzelem pedig rendkívül fontos volt a csapat számára, hiszen öt napon belül négy mérkőzést játszik majd a Los Angeles-i gárda. Ennek megfelelően a vendégek sztárjai a szokásosnál kevesebb játékidőt kaptak, ám a kispadról beálló Mo Williams-Bobby Simmons duó 31 pontot szorgoskodott össze. A mérkőzés legeredményesebb játékosa DeMarcus Cousins volt 23 ponttal és 10 lepattanóval.

A Miami Chris Bosh nélkül is magabiztosan tudott nyerni, hiszen a Heat 107-93-ra verte a Portlandet. A meccset már az elejétől kezdve uraló vendégeknél Wade és James összesen 71 pontot szórt, ráadásul a kispadról beálló Udonis Haslem is összehozott egy dupla-duplát (11 pont 14 lepattanó), így gyakorlatilag esélye sem volt a Blazersnek. A hazaiaknál négy kezdő is legalább 12 pontot szerzett, ám mindez nagyon kevésnek bizonyult a jó formában kosárlabdázó Heattel szemben.

NBA
Csütörtöki eredmények
Orlando Magic-Oklahoma City Thunder 102-105
Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 104-95
Sacramento Kings-Los Angeles Clippers 100-108
Portland Trail Blazers-Miami Heat 93-107