Spanyol foci

Victor Valdes szerint a Barcelona még megnyerheti a bajnokságot

A katalánok portása továbbra is meg van győződve róla, hogy megvédhetik bajnoki címüket, tervei szerint ehhez annyi kell, hogy bízzanak saját magukban.

Mivel a múlt hétvégén hatalmas meglepetésre a Barcelona 3-2-es vereséget szenvedett az Osasuna vendégeként, a Levante-verő Real Madrid előnye immáron 10 pontosra duzzadt a címvédővel szemben.

A spanyol bajnokság erőviszonyait, na meg persze José Mourinho csapatának ellentmondást nem tűrő játékát elnézve okkal gondolhatja bárki, hogy a Primera División idei bajnoka a királyi gárda lehet.

Victor Valdes azonban nem osztja ezt a véleményt, szerinte ugyanis még mindig van esélyük arra, hogy megszerezzék az aranyérmet.

"Mivel idegenben nem szállítottuk az elvárható eredményeket, mostanra 10 pont lett a hátrányunk. De akkor sem adjuk fel. Továbbra is bíznunk kell magunkban, és a győzelmek jönni fognak" - mondta csütörtöki sajtótájékoztatón Valdes.

"Még mindig azt mondom, képesek vagyunk megnyerni a Ligát. Profik vagyunk, a győzelmeket és a vereségeket is ugyanúgy el kell fogadnunk".

A katalánok kedden a Bayer Leverkusent idegenben győzték le 3-1-re, Josep Guardiola csapata ezzel gyakorlatilag már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében érezheti magát.

"A németek elleni találkozó nagyon fontos volt a számunkra, mert egy kemény ellenfél ellen kellett versenyben maradnunk a sorozatban"

A Barcelona vasárnap a Valenciát fogadja a Nou Campban, míg a Real Madrid a Racing Santandert látja vendégül szombat este. 

A Barcelona-Valencia spanyol bajnoki rangadóról vasárnap 21:30-tól élő szöveges közvetítést olvashattok a hathárom.hu-n.