NBA

Tony Parker 42 ponttal szomorította az Oklahomát - videó

  • Barcsai Róbert

Maratoni nappal folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA), a 42. játéknapon ugyanis 13 mérkőzést rendeztek. Több nyugati rangadót is láthattunk szombaton, azonban mindegyiken sima, hazai győzelem született.

A Philadelphia együttese idegenben tudta legyőzni 98-87-re az Atlantát, ráadásul úgy, hogy a csapat legjobbja, Andre Iguodala 15 dobásából csak 3-at tudott értékesíteni. A Sixers a második negyedben biztosította be a győzelmét, amikor egy pontos vezetésnél 9-0-s rohanást produkált az együttes, az így kialakult előnyt pedig már nem adták ki a kezükből. Doug Collins, a Philadelphia vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés után: "Négy meccs hat nap alatt, ráadásul pénteken felkavaró mérkőzést játszottunk a Miami ellen... El sem tudom mondani, hogy milyen büszke vagyok a srácokra."

Meglepő módon idegenben nyert az Orlando 85-81-re, a szenvedő alany az Indiana volt. A mérkőzés folyamatosan szoros volt, a Pacers 12 másodperccel a vége előtt akár egyenlíthetett volna, de Danny Granger kihagyott egy triplát, így gyakorlatilag eldőlt a meccs sorsa. A legjobb Dwight Howard volt, aki 27 pontja mellett csak 8 lepattanót tudott begyűjteni. A center így értékelte csapata mai teljesítményét: "Nagyon kemény, fizikai meccset játszottunk ma. Mindkét csapat kemény volt, mind támadásban, mind védekezésben. Óriási csata volt egy óriási csapattal."

Tony Parker vezeti a labdát a San Antonio Spurs és az Oklahoma City Thunder mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben.

Kyrie Irving ismét győzelemre vezette a Clevelandet, akik 91-88-ra verték a címvédő Dallast. Habár Nowitzki úgy tűnik, hogy visszanyerte régi formáját, a csapat mégsem tudott nyerni, ráadásul 15 pontos előnyt herdált el a Mavs. A német pénteki 30 pontja után ezúttal 24-et dobott, ezzel ismét csapata legjobbja volt.

Tony Parker vezérletével 107-96-ra nyert a Spurs a Thunder ellen, ezzel Duranték begyűjtötték idénybeli ötödik vereségüket. Ginóbili hiányában mindenki tisztában volt vele, hogy Parker fogja hátán cipelni a csapatot, azonban a meccsen a francia irányító ismét fiatal önmagát idézte, 42 ponttal és 9 gólpasszal vezette győzelemre együttesét. Tony Parker egyébként ezzel a teljesítményével megelőzte a csapat assziszt-örökranglistáján Avery Johnsont, a Spurs korábbi legendáját.

Devin Harris és Raja Bell is visszatérhetett a Utah Jazz együttesébe, akik szombaton legyőzték a Lakerst 96-87-re. Habár a Los Angeles-iek nagy hármasának minden tagja 20 pont fölött dobott (összesen egyébként 71-et), mégsem tudott nyerni az együttes, köszönhetően a Jazz kiváló csapatmunkájának. A Utah hőse egyébként a sérülten pályára lépő Earl Watson volt, aki 26 perc alatt 8 pontot és 11 gólpasszt osztott ki, Paul Millsap így nyilatkozott a cserejátékosról: "Ember, Earl Watson még csak nem is játszhatott volna, ez őrültség. Lényegében egy lábon játszott egy elképesztően jó meccset."

A játéknap utolsó mérkőzésén a Denver látogatott a portlandi oroszlánbarlangba, azonban rosszul tették, a Blazers ugyanis 117-97-re nyert. A hazaiaknál visszatérhetett a csapatba a francia Nicolas Batum, aki rögtön egy 33 pontos teljesítménnyel rukkolt elő, ráadásul 15 triplakísérletéből 9-et értékesített. Batum produkciója kiegészülve Aldridge-éval (aki 29 pontot termelt), túl soknak bizonyult a Nuggetsnak. A Portland egyébként védekezésben is kimagaslott, a veterán Marcus Camby például 20 lepattanót gyűjtött.

NBA
42. játéknap
Indiana-Orlando 81-85
Washington-LA Clippers 81-107
Atlanta-Philadelphia 87-98
Detroit-New Orleans 89-87
Cleveland-Dallas 91-88
New York-New Jersey 99-92
Minnesota-Houston 100-91
Milwaukee-Chicago 90-113
San Antonio-Oklahoma 107-96
Phoenix-Charlotte 95-89
Utah- LA Lakers 96-87
Portland-Denver 117-97
Sacramento-Golden State 114-106 h.u.