Forma-1

Hamilton gyáva, vége a barátságunknak - Sutil

Adrian Sutil gyávának nevezte Lewis Hamiltont, amiért a brit korábbi ígérete ellenére nem volt hajlandó személyesen tanúskodni a német pilóta müncheni bírósági tárgyalásán. A volt Forma-1-es versenyző ellen testi sértés vádjával indítottak eljárást, egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Adrian Sutil gyávának tartja brit kollégáját, amiért nem volt hajlandó személyesen tanúskodni bírósági tárgyalásán.

Az eset még tavaly a Kínai Nagydíj után történt, Sutil együtt ünnepelte egy bárban Hamiltonnal annak futamgyőzelmét, amikor tettlegességig fajult vitája Eric Luxszal, a Renault (idén már Lotus) istálló egyik vezetőjével. Hamilton korábban úgy nyilatkozott, kész együttműködni tanúként a bírósággal, de később mégis visszakozott. A hivatalos indokás szerint a McLaren angliai főhadiszállásan kell dolgoznia, így nem ért rá Münchenbe utazni, ezért csak írásban tanúskodott.

"Lewis gyáva volt, többé nincs barátság közöttünk. Ő már nem létezik számomra. Még az apja is küldött nekem sms-t, és sok szerencsét kívánt a tárgyaláshoz, Lewis egyáltalán nem jelentkezett, még a telefonszámát is megváltoztatta, el sem tudtam őt érni" - panaszkodott Sutil a Bild bulvárlapnak.

Hamilton és Sutil korábban a Formula 3000-ban csapattársak voltak. A német 2008 és 2011 között a Force India pilótája volt, tavaly a 9. helyen zárta az egyéni pontversenyt, de az évad végén kitették az istállótól. Ügynöke szerint "majdnem lehetetlen", hogy 2012-ben F1-es pilóta legyen ügyfele, de az elmarasztaló bírósági ítélet ellenére versenyzői licencét megtarthatja.