La Liga előzetes

Kötelező győzelem előtt áll a Barcelona és a Real is

Négy mérkőzéssel folytatódik szombaton a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a 21. fordulóban a Barcelona az idei év "meglepetéscsapatához", a Villarrealhoz látogat, míg a listavezető Real Madrid Pintér Ádám csapatát, a Zaragozát látja vendégül.

Real Madrid - Zaragoza 20.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

Felfokozott hangulatban várja a szombat esti mérkőzését a Real Madrid, no nem azért, mert az ellenfél netán komoly erőpróba elé állíthatja, sokkal inkább a szerdai El Clásicón történtek miatt. Az elmúlt időszakban már megszokhattuk, hogy "áll a bál" a királyiak körül a Barca ellen ütközetek alatt, előtt és után, és hát nincs ez másképp ezúttal sem. Mourinho cirkusza a találkozó után, majd Pepe egészséges önbizalomról árulkodó leadott nyilatkozata azt sejteti, hogy ezen az estén nem sok jóra számíthat a kiesés ellen küzdő Zaragoza.

A két csapat legutóbb találkozóján Cristiano Ronaldóék 6-0-val söpörték le a Pintér Ádámmal felálló Zaragozát, és ha ebből indulunk ki, akkor bizony többgólos hazai siker borítékolható most is. Az eddig 16 győzelemmel álló Real hazai környezetben különösen veszélyes, a 10 mérkőzésen szerzett 43 gólja pedig egészen egyedülálló dolognak számít Európa-szerte. José Mourinho csapatában minden kulcsember hadra fogható állapotban van, így alighanem a lehető legerősebb összeállításban küldi majd pályára övéit a portugál szakember. A legutóbbi fordulóban Pintér Ádám nem kapott lehetőséget a ligautolsó Zaragozában, szereplésére ezúttal sem mutatkozik valami soly esély.

 

Villarreal - Barcelona 22.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:2

A címvédő katalánokra nehéz túra vár ezen a hétvégén - vagy mégsem. A tavalyi évben a negyedik helyet elcsípő Sárga Tengeralattjáró idén abszolút zuhanórepülésben van, a legutóbbi fordulóban a Rayo Vallecano elleni győzelemnek köszönheti csak, hogy nincs a kiesést jelentő helyek valamelyikén. Az idény közben kinevezett Francisco Molina valamelyest életet lehelt a haldokló járgányba, de a katalánok ellen nem sok esélyük van a pontszerzésre. A két csapat áprilisi találkozóján egy szűk győzelmet aratott az El Madrigalban a Barca, de az azóta történtek miatt könnyebb összecsapás várhat Josep Guardiolára. A gránátvörös-kékek Andrés Iniesta személyében kénytelenek lesznek nélkülözni egyik kulcsemberüket, de rajta kívül valamennyi sztárjátékosára számíthat a fiatal sikeredző. Guardiola magával vitt négy fiatalt is Cuenca, Dos Santos, Sergi Roberto és Cristian Tello személyében, de közülük talán egyedül Cuencának van esélye arra, hogy pályára lépjen.

További mérkőzések:

Espanyol - Mallorca 18.00
hatharom-tipp:1

Vallecano - Bilbao 18.00
hatharom-tipp:x