NBA

Először veszített Wade nélkül a Miami

A hét utolsó napján csak öt mérkőzésre került sor az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), azonban a 29. játéknap is tartogatott érdekességeket. A Boston idén már harmadszor verte a Washingtont, sorozatban harmadszor kapott ki a Lakers, a Heat pedig nyolc mérkőzés után először bukott Dwyane Wade nélkül.

A hét utolsó napján csak öt mérkőzésre került sor az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), azonban a 29. játéknap is tartogatott érdekességeket. A Boston idén már harmadszor verte a Washingtont, sorozatban harmadszor kapott ki a Lakers, a Heat pedig nyolc mérkőzés után először bukott Dwyane Wade nélkül.

Fotó: nba.com

Idén már harmadik alkalommal találkozott a Washington és a Boston, az eredmények azonban egyhangúan alakulnak, ugyanis az előző két meccshez hasonlóan ismét a Celtics nyert, ezúttal 100-94-re. A mérkőzés érdekessége, hogy a sorozatban második mérkőzését kihagyó Rajon Rondo mellett a második negyedben megsérült Ray Allen is, aki nem térhetett vissza a pályára. A két sztár távollétében Paul Pierce vette hátára az együttest, aki 34 pontot, 10 asszisztot és 8 lepattanót szerzett. Doc Rivers így nyilatkozott Pierce teljesítményéről:  „ A nap végén a legnagyobb játékosaidnak a csapat élére kell állnia, főleg azokon a mérkőzéseken, ahol több játékosod is hiányzik… Paul pedig mindent megtett.”

A Clippers továbbra is All-Star irányítója, Chris Paul nélkül kénytelen játszani, azonban ez nem okoz problémát, hiszen olyan irányítók vannak még a keretben, mint Mo Williams, vagy épp Chauncey Billups. Előbbi a kispadról beállva 26 ponttal járult hozzá csapata 103-91-es Toronto elleni sikeréhez. A mérkőzést egyébként viszonylag korán eldöntötte a hazai együttes, ugyanis az első negyedet 27-11-re nyerték Griffinék, a Toronto pedig egy alkalommal sem tudott felzárkózni.

Igazi keleti alsóházi rangadót rendeztek New Jersey-ben, ahol a Nets a Charlotte együttesét fogadta. Talán kissé meglepő, hogy a meccs egy percig sem volt szoros, ugyanis Deron Williamsék már a félidőben 16 pontos előnyre tettek szert. Williams egyébként majdnem tripla-duplát ért el, 19 pontot, 10 asszisztot és 9 lepattanót gyűjtött a Nets sztárja. A New Jersey egyébként holnap Chicagóban lép pályára, ráadásul három napon belül ez lesz a harmadik mérkőzése az együttesnek. Ennek kapcsán D-Will mesélt: „Októberben a Török-kupában játszottam három napon belül három meccset, de középiskolában is állt már elő hasonló helyzet. Nagy valószínűséggel viszont semmi sem fogható három NBA meccshez három nap alatt…” Dwyane Wade nélkül nyolc mérkőzést vívott meg győztesen a Miami Heat együttese, a kilencediket azonban már nem sikerült behúzni, Jamesék hazai pályán kaptak ki 91-82-re az eddig idegenben még nyeretlen Milwaukee együttesétől. A Heat még meg tudta nyerni az első negyedet, azonban onnantól kezdve sorozatos problémákkal küzdöttek Eric Spoelstra fiai. Szinte minden negyedben hamar összegyűltek a csapatszemélyik, ráadásul a Heat csak 37%-kal dobott mezőnyből. A hazaiak legjobbja szokás szerint LeBron James volt, a maga 28 pontjával, míg a vendégeknél Brandon Jenningsé volt a főszerep, ő 23 ponttal járult hozzá a Bucks sikeréhez. A Milwaukee együttesében egyébként Stephen Jackson ismét csak a cserepadról segíthette együttesét, a szebb napokat is megélt játékos 10 pontot termelt. A nap zárómérkőzésén a Lakers hazai pályán szenvedett vereséget az idegenben mindezidáig szenvedő Indiana ellen. A mérkőzésre egyébként jellemző volt, hogy az Indiana futott az eredmény után, hiszen szinte végig vezetett a Lakers. A legnagyobb Pacers előny az utolsó percben alakult ki, amikor már 4 ponttal vezettek Grangerék. Érdekesség az Indianával kapcsolatban, hogy a kezdő ötös minden tagja 10 pont fölé jutott. A Lakers legjobbja az a Kobe Bryant volt (33 pont), aki a napokban a csapat vezetőedzőjével, Mike Brownnal karöltve elismerte, hogy a Lakers támadójátéka jelen pillanatban eléggé ötletszerű, talán ennek is köszönhető, hogy a Los Angeles-iek sorozatban már a harmadik vereségüket szenvedték el.

NBA
29. játéknap eredményei
Washington-Boston 94-100
LA Clippers-Toronto 103-91
New Jersey-Charlotte 97-87
Miami-Milwaukee 82-91
LA Lakers-Indiana 96-98