NBA

Chauncey Billups is csapatot váltott, Los Angelesben folytatja

  • MTI

A New Orleans Hornets sztárirányítóját, Chris Pault még nem tudta megszerezni, de a világbajnok "játékmestert", Chauncey Billupsot sikerült szerződtetnie hétfőn az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Clippersnek.

Los Angeles "kiscsapata" azután csapott le a legutóbb a New York Knicksnél szerepelt, 35 éves Billupsra, hogy a Paulért folytatott tárgyalások megrekedtek a Hornetset tulajdonló ligával, mivel az túl nagy árat, pontosabban négy játékost kért érte cserébe.

Chauncey Billups az New York Knicks egyik NBA-mérkőzésén 2011-ben

Billups kora ellenére nagy fogásnak nevezhető: 2004-ben bajnokságot nyert a Detroit Pistonsszal, s az akkori döntő legértékesebb játékosa lett, ötször volt All Star-válogatott, a 2010-ben világbajnok amerikai válogatott alapemberének számított. A Knicks játékosaként 17,5 pontot szerzett és 5,5 gólpasszt adott meccsenként.

A hosszan elhúzódó kollektív szerződéssel kapcsolatos vita miatt csak a múlt héten megnyílt átigazolási piac legnagyobb nevének számító Paul ügyében ugyanakkor még nincs végleges döntés. A tárgyalásokat újrakezdi a liga és a Clippers, így könnyen elképzelhető, hogy ő is a kaliforniaiaknál játszik majd a december 25-én kezdődő, s minden csapat számára 66 alapszakaszmeccset tartogató szezonban.