NBA

Kevin Durant is Európa felé kacsintgat

  • VNA

Az NBA legjobb játékosai is megunták a hosszas nyári szünetet, a lockout alatt pedig ők is játszani szeretnénk, Kevin Durant állítólag Németországba érkezhet.

Továbbra sincs megállapodás az NBA-ben, így az amerikai kosárlabda klasszisok is egyre komolyabb klubkeresésbe kezdenek. Az Oklahoma City Thunder klasszisa, Kevin Durant keze is viszket már a labda után, aki a hírek szerint a Bundesligába, a BBC Bayreuth együtteséhez érkezhet. A hírt az egyik német portál vasárnapi hírében az egyesület vezetője, Manfred Schöttner is megerősítette. Az NBA utóbbi két szezonjának legeredményesebb pontszerzője persze nem lesz olcsó mulatság (Durant a Thundernél tavaly öt évre 86 millió dollárért írt alá) a német csapat számára és bár tárgyalások már javában zajlanak az esetleges szponzorok bevonásáról, a kifizetés részletei egyelőre még nem tisztázottak.

Kevin Durant Európában folytathatja karrierjét
A tavalyi törökországi világbajnokság legértékesebb játékosának választott Durant a napokban szintén arról nyilatkozott, hogy amennyiben sokáig nem lesz még NBA-szezon, akkor szívesen folytatná karrierjét Európában. „Foglalkoztat a gondolat, hogy a tengerentúlon játsszak és kész vagyok a váltásra” - nyilatkozta egy dallasi jótékonysági mérkőzés után a 23 esztendős klasszis. Az észak-amerikai profi bajnokságban korábban minden novemberi találkozót töröltek, így bőven van idő a tárgyalásokra, amelyet a hírek szerint Durant és ügynöke ki is használ, hiszen a német kapcsolat mellett a Maccabi Tel Aviv és a spanyol első osztályban szereplő Valencia is az érdeklődők között van.