Barcelona

Madridban valamit jobban csinálnak, mint mi - Guardiola

A Barcelona vezetőedzője a Marcának adott nyilatkozatában elismerte, hogy a nagy rivális Real Madrid az idei szezonban egyelőre jobb teljesítményt nyújt, mint csapata.

Guardiola elismeri nagy riválisa munkáját A spanyol élvonalban 11 lejátszott mérkőzés után a fővárosiak állnak az élen: José Mourinho gárdája kilenc győzelemmel, egy vereséggel és egy döntetlennel, 28 szerzett ponttal vezeti a Premier Divisiónt, megelőzve a még veretlen, de csak 25 pontot gyűjtő katalán együttest. 

Guardiola nem keresett kifogásokat csapata lemaradására, inkább sportszerűen "kalapot emelt" a blancók eddigi teljesítménye előtt. 

"Azért vezet előttünk három ponttal a Madrid, mert kiváló munkát végeznek. Be kell látnom, valamit eddig jobban csinálnak nálunk. Majd meglátjuk, hogy ezek a pontok a bajnokság végén mennyire bizonyulnak döntőnek" - mondta a szakvezető. 

A Barcelona már négy alkalommal is osztozkodni kényszerült a pontokat aktuális ellenfelével (Real Sociedad 2-2, Valencia 2-2, Sevilla 0-0, Athletic Bilbao 2-2), így hiába áll egyedül veretlenként a ligában, "csak" a második helyen található a tabellán.

A két gigász közötti versenyfutáshoz hozzátartozik, hogy a katalánok gyakorlatilag már most túl vannak az őszi idény "nehezén" - már ami az erősebb ellenfeleket illeti -, hiszen Guardioláék már játszottak a Villarreallal, az Atléticóval, a Sevillával, a Valenciával valamint a Bilbaóval is, míg a madridiak a Villarreal-Málaga párost tudták le csak ezidáig.