Férfi kézilabda

Nem volt motivációnk a horvátok ellen, ilyen többet nem fordulhat elő

Tatai Pétert választották a torna legjobb kapusának

A magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel megnyerte a Szerbiában megrendezett Négy Nemzet Tornája elnevezésű négycsapatos felkészülési tornát. Az elmúlt néhány napban Mocsai Lajos, szövetségi kapitány rengeteg információt kapott a csapatról.

A háromnapos viadal nyitómérkőzésén a mieink meglehetősen könnyedén fektették két vállra a házigazda szerbeket (32-25), majd szombat este végig vezetve egy góllal felülmúlta Csehország legjobbjait is (26-25). Az eredmények alakulása miatt már ekkor eldőlt, hogy a magyarok nyerik a rangosnak mondható barátságos megmérettetést, az utolsó, horvátok elleni találkozó eredményétől függetlenül. Az idei világbajnokságon az ötödik helyet megszerző Horvátország ellen azonban nagyarányú vereségbe szaladt bele a Mocsai-csapat (30-22), amely a kapitány szerint elsősorban a motiválatlanság miatt következett be.

Tatai, Jicha, Ilyés - a torna díjazottjai
"A válogatott sok pozitív visszajelzést kapott a jelen levő szakemberektől, összességében én is elégedett vagyok a látottakkal, csak az utolsó mérkőzéssel kapcsolatban maradt hiányérzetem. Erre az összecsapásra a torna megnyerése után már nem maradt elég motivációnk, így gyengén játszottunk. A játékosokkal megbeszéltük az összecsapás után, hogy a későbbiekben ez nem fordulhat elő, a válogatottban pályára lépő játékosoknak mindig kell, hogy legyen elegendő motivációjuk. Mindenkinek adtam lehetőséget a mérkőzések alatt, ezzel volt aki élt, de voltak olyanok is akik nem. Az elmúlt pár napban sok fontos információt kaptam a játékosokról - nyilatkozta az mkveszprem.eu-nak a szakember, majd hozzátette: " Jól sikerült az elmúlt egy hét, a csapat kiváló hangulatban töltötte ez felkészülésre szánt napokat, miközben komoly edzésmunkát végeztünk"

A torna szervezői megválasztották a legjobb teljesítményt nyújtó kézilabdázókat is, a négy díjból kettőt a tornagyőztes magyar válogatott "söpört" be: a torna legjobb hálóőre a kiváló formában lévő szegedi Tatai Péter lett, míg a legjobb védekező játékosnak a magyarok csapatkapitányát, Ilyés Ferencet választották meg.

Négy Nemzet Tornája
Egyéni elismerések
A torna legjobb játékos (MVP) : Domagoj Duvnjak (Horvátország)
A torna gólkirálya: Filip Jichá (Csehország)
A torna legjobb védekező játékosa: Ilyés Ferenc
A torna legjobb kapus: Tatai Péter
Négy Nemzet Tornája
eredmények
1. forduló:
Magyarország-Szerbia 32-25 (16-14)
Horvátország-Csehország 31-33 (14-14)
2. forduló:
Szerbia-Horvátország 22-20 (11-9)
Csehország-Magyarország 25-26 (10-14)
3. forduló:
Csehország - Szerbia 23-22
Magyarország - Horvátország 22-30

 

Négy Nemzet Tornája
Végeredmény
1. MAGYARORSZÁG 4 p (80-80)
2. Csehország 4 p (81-79)
3. Szerbia 2 p (69-75)
4. Horvátország 2 p (81-77)