Férfi kézilabda

Magabiztosan győzte le Szerbiát a Mocsai-csapat a felkészülési torna nyitányán

  • MTI

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-25-re nyert a házigazda szerb csapat ellen a Négy Nemzet Tornájának csütörtöki nyitómérkőzésén.

Az első félidőben 4-4-ig fej fej mellett haladt a két csapat, ám ezt követően sorozatban négyszer volt eredményes a veszprémi Vujinnal megerősített hazai együttes. A magyarok nem törtek meg, és 10-9-nél már a Mocsai-csapatnál volt az előny, melyet aztán a szünetig nem is engedett ki a kezéből.

A fordulást követően egy emberelőny kivédekezése után 21-17-re elléptek a magyarok. A szerbek a hajrában már alig fejtettek ki ellenállást, így a vége sima siker lett.

Szikra-Mezey Csaba technikai vezető az MTI-nek elmondta, a szervezés még nem tökéletes, például elfelejtettek szólni a meccs előtti értekezleten, hogy a televíziós közvetítés miatt félidőnként mindkét csapat két-két időkéréssel rendelkezik, ráadásul a statisztikákra egy kicsit várni kellett.

"A bírók is megfújták a hazai pályát, de elbírtuk, mert főleg a második félidőben fantasztikusan játszott a csapat. Tatai parádésan védett, 50 százalék fölötti teljesítményre volt képes, Zubai pedig nagyon élt a szerb védőfalban. Igazából mindenki hozzátett valamit a sikerhez" – mondta Szikra-Mezey Csaba.

A viadalon nemcsak a négy résztvevő, hanem a januári Európa-bajnokság három helyszíne is "vizsgázik."

Férfi kézilabda Négy Nemzet Tornája
1. forduló
Magyarország-Szerbia 32-25 (16-14)
gólszerzők: Zubai 8, Mocsai 6, Ilyés 5, Császár 4, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 2, Harsányi 2, Timuzsin 1, illetve Nikcsevics 8, Sesum 4, Manojlovics 4, Sztojkovics 3, Vujin 2, Mitrovics 2, Nenadics 2
Csehország-Horvátország 33-31 (14-14)
szombat (Belgrád):
Szerbia-Horvátország 18:00
Csehország-Magyarország 20:00
vasárnap (Versec/Vrsac):
Szerbia-Csehország 18:00
Horvátország-Magyarország 20:00