Barcelona

Guardiola biztos Messi rekorddöntésében

Josep Guardiola a Plzenben aratott fölényes győzelem után már a milánói derbire hangolódik, és biztos benne, hogy Lionel Messi megdönti Cesar Rodriguez 235 gólos rekordját.

Guardiola és Messi - nyerő páros
A címvédő Barcelona Lionel Messi vezérletével 4-0-ra legyőzte idegenben a Viktoria Plzen együttesét, és mivel a Milan botlott Boriszovban (1-1) immáron egyedül vezeti a H-csoportot. A következő fordulóban (november 23.) éppen a piros-feketék vendégei lesznek Guardioláék, és egy estleges vereséggel még akár a csoportelsőség is veszélybe kerülhet.

"A legfontosabb dolog, hogy az egyenes kiesés szakaszban kedvező pozícióból indulhass, ezért a Milan ellen nagy csatát várok a négyes első helyéért."

"Az benne van, hogy alábecsülöd az ellenfél csapatának játékerejét, de ezen a szinten már minden meccsen nagy erőfeszítéseket kell tenned a győzelemért. Jó példa a Milan döntetlenje a BATE ellen" - mondta a Guardiola, aki természetesen kitért argentin sztárjára is, aki mesterhármasával átlépte a 200-as álomhatárt - immáron 202 gólt szerzett a Barcelona színeiben.

"Ismét csak gratulálni tudok Messinek, hiszen megszerezte a 202. találatát - és még csak 24 éves. Ez mindent elmond róla" - hangzottak Guardiola szavai, majd hozzátette: véleménye szerint hamarosan megdöntheti Cesar Rodriguez 235-ös rekordját is. "Meg vagyok róla győződve, hogy megelőzi Rodriguezt, de azt nem merném biztosra venni, hogy ez még ebben a szezonban sikerül neki. Ez sok mindentől függ, de minden elképzelhető".

Guardiola azért emlékeztetett mindenkit, hogy Messi sem érne sokat, ha nem lennének ilyen remek csapattársai. "Ő is tisztában van azzal, hogy a játékostársak és a klubnál dolgozó emberek nélkül ezek a sikerek nem valósulnának meg".