Sportfogadás

Szoros küzdelemben vereség a Bundesliga-tippjáték második fordulójában

Az Eurosport és a hathárom.hu szerkesztőségei között zajló Bundesliga tippverseny második fordulója igen izgalmas csatát hozott. A sok meglepő eredmény miatt "találatszegény" fordulóban 3-2-es vereséget szenvedett stábunk.

A különbséget a Kaiserslautern-Freiburg összecsapás jelentette, ahol sajnos a várakozásainkkal ellentétben minimális különbségű hazai győzelem született. Az összesítésben 2-0 az állás az Eurosport magyar nyelvű szerkesztőségének kommentátorai javára. Az elmúlt hétvége érdekességeit Szathmári Attila foglalja össze nekünk az Eurosport honlapján:

"Jóval szorosabban alakult most a hathárom.hu-val folytatott párharc, mint egy hete. Döntőnek bizonyult egy szombat délután pontban ötkor, harangzúgásra időzített esemény Kaiserslauternben. Ekkor esett ugyanis Shechter gólja, ami győzelmet jelentett az Eurosportnak (mellesleg a Lauternnek is), és az egyetlen különbség volt ezen a héten a két szerkesztőség között. Az izraelit ezennel tiszteletbeli Eurosport nagykövetnek meg is tesszük. A vége a Dortmund és Hoffenheim győzelmének eltalálásán túl így lett 3-2 ide, összesítésben pedig 2-0.

Mondanom sem kell, a csapatversenyen túl, az egyéniben sem volt nagy villogás. A dobogón nincs változás. Továbbra is Hajdú Pisti vezet (még növelve is előnyét), Varga Ákos és Szathmári Attila előtt.

Első alkalommal került ki viszont az első négyből Székely Dávid, aki egy vasárnap estére időzített villáminterjúban próbálta is magyarázni a felemelőnek aligha nevezhető elmúlt három heti teljesítményt (8 találat). „Az első forduló óta komoly hullámvölgyben vagyok, különben is kupaforduló után lehetetlen megtippelni az eredményeket. A lényeg viszont, hogy tőled csak 2 pontra vagyok, úgyis csak téged akarlak legyőzni” - ezek után gyorsan le is csaptam a „vonalast”.

A múlt heti Pisti-Ákos szócsata után alakul egy újabb különmeccs is. Dávidot pedig már egy hendikeppel induló kolléga, az első fordulóról lemaradó Vásárhelyi Tamás is „veri”. Igaz, ha így folytatom, hamarosan engem is."

Bundesliga tippjáték 2. forduló
Mérkőzés Eurosport-tipp Hatharom-tipp Eredmény
Hamburger SV-VfL Wolfsburg 1 1 x
Kaiserslautern-SC Freiburg 1 x 1
FC Augsburg-SV Werder Bremen 2 2 x
Hertha BSC Berlin-FSV Mainz 05 1 1 x
Hannover 96-Bayern München 2 2 1
Borussia Dortmund-1.FC Köln 1 1 1
TSG Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach 1 1 1
1.FC Nürnberg-VfB Stuttgart 2 2 x
Bayer Leverkusen-FC Schalke 04 x 1 2