Futsal

Vasárnap Argentínával csap össze a magyar válogatott

Címkék:

A Frank Tamás vezette együttes Argentína ellen kezdi meg szereplését a Futsal Grand Prix-n.

Futsalválogatottunk csütörtökön este utazott el Brazíliába, ahol vasárnap már pályára lép a Futsal Grand Prix-n - a mieink első ellenfele az argentin együttes lesz. A csapat programja igen zsúfolt, nyolc nap alatt hat mérkőzés vár a gárdára, a vasárnapi nyitómeccs után hétfőn Mozambik, kedden Csehország ellen szerepel a csapat.

A mieink a tornával már a december 14-18. közötti győri vb-selejtezőre készülnek, amelyen az orosz és a kazah válogatott mellett egy előselejtezőből érkező ellenféllel mérkőznek meg a továbbjutásért.

"Nyolc nap alatt hat mérkőzés vár ránk, vagyis kiemelt terhelés vár az együttesre, de igyekszem úgy összeállítani a csapatot a meccseken, hogy minden játékos tudjon eleget pihenni - nyilatkozta Frank Tamás az mlsz.hu-nak. - Ez a keret már közelít ahhoz, amely részt vesz a vb-selejtezőn, de a győri tornáig még be lehet kerülni a csapatba, ahogyan ki is lehet kerülni belőle. A keretet úgy állítottam össze, hogy életkor szerint is kiegyensúlyozott legyen, szerepelnek benne fiatalabb játékosok, de tagja például Tóth Szabolcs is, aki a pályán kívül is nagy segítségemre van a munkám során. Erős mezőny jött össze, ezért bármelyik ágra is kerülünk a csoportkör után, olyan mérkőzéseket játszunk a következő bő egy hétben, amelyek sokat segíthetnek a vb-selejtezőre való felkészülésben."
 

A válogatott kerete
Kapusok:
Gremsperger Gábor (FC Hommel)
Balázs Zoltán (Rába ETO)
Mezőnyjátékosok:
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Sivák Péter (Colorpectrum Aramis)
Harnisch Ákos (Rába ETO)
Lódi Tamás (Rába ETO)
Gyurcsányi Zsolt (Rába ETO)
Németh Péter (Colorpectrum Aramis)
Simon Zsolt (Cső-Montage)
Tóth Szabolcs (Colorpectrum Aramis)
Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)
Lovas Norbert (MVFC-Berettyóújfalu)
Csopaki István (Rába ETO)
Simon Ádám (Cső-Montage)